Kreeft

Bekijk onze recepten

Wilde kreeftenstaart recept met verse pasta | Dirk | BBQuality
5.0

Wilde kreeftenstaart recept met verse pasta

Dit wilde kreeftenstaart recept met verse pasta is de manier om een heerlijk verfijnd recept te maken voor de liefhebbers van kreeft.
Bekijk het recept over Wilde kreeftenstaart recept met verse pasta
Wilde kreeftenstaart recept | Maikel | BBQuality

Kreeftenstaart recept met beenmerg en truffel

Kreeftenstaart recept. De rauwe bevroren wilde kreeftenstaarten lenen zich perfect voor een heerlijk gerecht met beenmerg en truffel.
Bekijk het recept over Kreeftenstaart recept met beenmerg en truffel
Gerookte kreeftensoep recept | krabvlees | BBQuality

Gerookte kreeftensoep recept

Dit gerookte kreeftensoep recept is perfect als voorgerecht voor de feestdagen! Samen met de cognac room serveer jij een echte delicatesse.
Bekijk het recept over Gerookte kreeftensoep recept

Video

Gerookte kreeftensoep

In deze handige video laat Maikel je zien hoe je onze favoriete soep maakt: de kreeftensoep. De overheerlijke soepkreeft en krabvlees zijn de basis voor dit gerecht. 

De groenten en de soepkreeft maken we klaar met een ovenschaal op de BBQ. Uiteindelijk voeg je een aantal smaaksensaties toe, zoals witte wijn, laurier, tijm en visbouillon. En daarna ga je met de staafmixer aan de gang! Een kind kan de was doen, toch? Geniet van dit heerlijke gerecht, perfect als voorgerecht voor jouw etentje.

Meer weten over onze kreeft

Kreeft: De luxe uit de zee op jouw bord

Kreeft is een luxe delicatesse! Het vlees staat bekend om zijn sappige en malse vlees met een zoete smaak. De kreeften van BBQuality worden ook wel de Canadese kreeften genoemd. Ze zijn afkomstig uit de Atlantische Oceaan en worden zo'n 25 tot 30 centimeter lang. De visserij is streng gereguleerd om overbevissing te voorkomen en de vispopulatie in stand te houden.

Bereiding van de kreeft

Kreeft wordt vaak levend gekookt om de versheid te garanderen. De staart en klauwen bevatten het meest smaakvolle vlees. Kreeft bereiden begint met het levend koken voor optimale versheid. Na het koken snijd je de kreeft langs de buik open, verwijder je het darmkanaal en eventueel de maag. De smaakvolste delen zijn de staart en klauwen, die je kunt koken, grillen of stomen.

Serveren & Combineren

Kreeft heeft een uitgesproken smaak, maar is toch erg veelzijdig. Serveer de kreeft klassiek met gesmolten boter en citroen, of probeer het met een romige knoflooksaus. Combineer kreeft in salades, pasta's of risotto voor een luxe hoofdgerecht. Voor een elegante touch, serveer kreeft met champagne of witte wijn. De heerlijke smaak van kreeft past goed bij zachte kruiden, zoals dille, dragon en peterselie. Experimenteer zelf en ontdek jouw favoriete kreeftgerecht!

Ontdek de kreeften van BBQuality

Bij BBQuality maken we het je gemakkelijk om te genieten van het lekkerste kreeftenvlees. Perfect voor bij jouw soep, pasta of een ander gerecht. Met slechts één druk op de knop bezorgen wij het lekkerste kreeftenvlees direct (en vers) bij jou thuis. Verwen jezelf en je gasten met de geweldige smaak en textuur van onze kreeft!

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?