Hele kip

Bekijk onze hele kip recepten

video

Hele kip recept - Drunken Frog Chicken

Een nieuwe BBQ-sensatie over een complete kip uit Amerika: The Frog Chicken! In de YouTube-video laat Maikel zien hoe je een hele kip transformeert tot de frog chicken. Deze nieuwe methode om een de complete kip op de BBQ te bereiden, wordt steeds populairder. Dat komt doordat je met deze methode de meest malse kip van de BBQ of uit de oven bereidt. De kip behoudt zijn malsheid doordat deze methode ervoor zorgt dat de dikte van de kip constanter is, en daardoor gelijkmatiger gaart.

Heerlijke hele kip

Bestel een hele kip bij BBQuality

Ben je op zoek naar de beste kwaliteit kip voor op de barbecue of in de oven, dan ben je bij BBQuality aan het juiste adres. De hele kip is perfect in zijn geheel te bereiden op de barbecue. Het Nederlandse kippenvlees dat wij jullie aanbieden is malser en heeft veel meer smaak dan de kip uit de supermarkt. Grill de kip op de BBQ of in de oven of bereid het traditioneel op een blikje bier. De zogenoemde Beer Can Chicken

Probeer het eens!

Er wordt niet voor niets gezegd dat kip het meest veelzijdige stukje vlees is. De kip is namelijk op zo veel verschillende manieren te bereiden. Denk bijvoorbeeld aan de BBQ, in de grillpan, in de oven of maak de kip klaar in de airfryer. Een hele kip is geschikt voor barbecueërs van elk niveau, of je nu een beginner bent of een expert op het gebied van BBQ'en. Juist omdat er zoveel mee te variëren is, past een complete kip bij iedereen.

De perfect bereide kip van de BBQ

Beer Can Chicken, één van de barbecue klassiekers! De kip zet je op een blik bier welke je op de BBQ gaart, je snapt dan ook gelijk waarom het Beer Can Chicken heet. De Beer Can Chicken is zo een populair recept omdat het er gewoon ontzettend stoer uit ziet wanneer je een grote kip bereid op je BBQ. De Beer Can Chicken bereid je op de indirecte methode op bijvoorbeeld je kamado. Om een heerlijk krokant velletje op je kip te krijgen, stel je de BBQ in op een dome temperatuur van 175 graden Celsius. Vlak voordat de kip een kerntemperatuur van 72 graden Celsius heeft bereikt, kan je de dome temperatuur van de BBQ nog opschroeven naar 200 graden Celsius om het velletje extra krokant te krijgen. De kerntemperatuur van een de kip meet je in de borst of in de dij. Meet je in de borst dan houd je een kerntemperatuur van 72 graden Celsius aan. Plaats je de temperatuur meter in de kippendij, houd dan een kerntemperatuur van 75 graden Celsius aan.

Nieuwsgierig geworden naar de kip van BBQuality?

Bestel vandaag nog jouw kippenvlees bij BBQuality en laat je verrassen door de kwaliteit en smaak die wij bieden. Of je nu een doorgewinterde barbecue-expert bent of een enthousiaste beginner, de hele kip blijft altijd een topper op de BBQ.

Veelgestelde vragen

Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Hoe wordt het verpakt?
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?