Beenham
Bekijk onze recepten
Gerookt speenvarkenham recept
Video
Hoe kan ik een beenham bereiden op de BBQ? - BBQuality
In deze aflevering laat Dirk zien hoe je een beenham (speenvarkenham) op een lekkere manier kan bereiden op de BBQ. De beenham krijgt een "Johnny Cash" glace, een heerlijke aflaksaus van bruine suiker gemengd met whiskey. Zo krijgen we een heerlijk broodje beenham. Erg lekker!
Dirk gaat als eerste het vel van de ham verwijderen. Dit vel zou je eventueel krokant kunnen bakken. Vervolgens gaat hij het vlees "brinen". Of te wel in een vloeistof marineren. Voordat hij het vlees in de "brine" legt, snijdt hij vlees eerst kruislings in. De samenstelling van de brine kun je in het filmpje zien. De beenham mag 24 uur lang marineren in de koelkast.
Als het vlees 24 uur in de marinade heeft gestaan, dep je deze droog om het vlees vervolgens op een BBQ of Kamado met een dome-temperatuur van 140 graden Celsius te gaan bereiden. Dit doe je op het indirecte gedeelte. Dirk geeft het vlees ook wat rook mee met behulp van wat rookhout. Hij gaart de beenham tot een kerntemperatuur van 80 graden celsius. Dit zal ongeveer 3,5 á 4,0 uur duren. Tijdens deze bereiding voorziet Dirk het vlees steeds van de whisky/bruine suiker glaze. Dit doet hij ieder half uur.
Als het vlees de gewenste temperatuur heeft bereikt wordt de beenham van de BBQ gehaald. Er worden daarna mooie plakken van het vlees gesneden. Heerlijk op een broodje!
Veel kijkplezier!
Meer informatie
Beenham
Beenham Bestellen bij BBQuality
Bij BBQuality kunt u genieten van de heerlijke smaak van beenham, een stuk varkensvlees afkomstig van de achterpoot van het varken. Met keuzes variërend van met of zonder bot, gerookt of ongerookt, bieden we een breed assortiment aan beenhamproducten die aan uw culinaire behoeften voldoen.
Probeer het uit: beenham
Beenham is een waar genot voor vleesliefhebbers. Het bevindt zich aan de achterkant van het varken, inclusief het dijbeen en een deel van het scheenbeen. Dit gedeelte staat bekend om zijn sappigheid en malsheid, waardoor het een favoriet is voor vele liefhebbers van varkensvlees. Het vlees, nog aan het bot, zorgt voor een rijke smaak en textuur die het koken de moeite waard maakt.
Bij BBQuality bieden we u de mogelijkheid om deze heerlijke delicatesse te proberen. Onze beenham is beschikbaar in diverse varianten, zodat u kunt kiezen wat het beste bij uw smaak past. Of u nu de voorkeur geeft aan gerookt of ongerookt, met bot of zonder, wij hebben de perfecte beenham voor uw culinaire avontuur.
BBQ of kamado: beenham bereiden
Een van de meest verrukkelijke manieren om van beenham te genieten, is door het te bereiden op de barbecue of kamado. Het vlees leent zich uitstekend voor langzaam roosteren, waarbij de smaken zich diep in het vlees kunnen ontwikkelen. Beenham op de BBQ of kamado bereiden is een waar feest voor de smaakpapillen.
Om beenham op de BBQ of kamado te bereiden, is geduld de sleutel. Het langzame roosterproces, gecombineerd met rookhout voor extra smaak, zorgt voor een sappige en smaakvolle maaltijd. Onze beenham is perfect om te roosteren en leent zich goed voor kruidenmarinades of glazuur, zoals honing-glaze of mosterd-glaze, voor die extra smaakexplosie.
Ontdek het genot van beenham bij BBQuality
Bij BBQuality begrijpen we de kunst van het bereiden van beenham. Met onze hoogwaardige producten en uitgebreide assortimenten zult u gegarandeerd genieten van een culinaire ervaring die uw smaakpapillen zal verwennen. Of het nu voor een speciale gelegenheid is of gewoon voor een doordeweekse maaltijd, beenham is altijd een goed idee.
Kies uit onze selectie van beenhamproducten en ervaar de veelzijdigheid van dit heerlijke stuk varkensvlees. Bij BBQuality geloven we in kwaliteit en smaak, en we zijn er trots op dat we u de beste beenham aanbieden die u kunt vinden. Bestel vandaag nog en laat uzelf verwennen door de rijke smaken van beenham, direct bij u thuis geleverd.
Wacht niet langer en geniet van de heerlijke beenham van BBQuality. Bestel nu en maak van uw volgende maaltijd een smaakvolle ervaring!
Veelgestelde vragen
Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Wij willen geen onduidelijkheden over het bestellen en verzenden via onze site. We versturen alle producten bevroren. Dit doen we om de temperatuur in de doos zo goed en lang mogelijk te waarborgen. We weten inmiddels uit ervaring dat het verzenden van zowel vers als bevroren vlees in de doos ervoor zorgt dat het bevroren vlees sneller ontdooid door de temperatuurverschillen in de doos.
Hoe wordt het verpakt?
Het door jou bestelde vlees wordt verpakt in een kartonnen doos met dubbele golflaag voor extra isolatie. Daarin komt een extra isolatielaag van gegolfd karton met daarin koelelementen, ook wel icepacks genoemd, om het vlees extra te koelen. De icepacks zorgen ervoor dat de temperatuur langdurig onder de 5 graden blijft. Op deze manier kan het vlees gewoon mee met de koerier en ben je ervan verzekerd dat het vlees zijn gewenste temperatuur behoudt.
Daarnaast zijn de icepacks volledig biologisch afbreekbaar. Je knipt de ontdooide zakjes open, zet de kraan open en de gel kan zo door de gootsteen en het papier bij het oud papier.
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?
Een Box met vers gedraaid gehakt uit onze eigen slagerij. Goed kippenvlees van kippen van een langzaam groeiend ras. En iedere maand 4 heerlijke verrassingsproducten om ook eens iets anders te eten. Iedere eerste donderdag van de maand ontvang je je box met vlees voor 14 maaltijden per maand. Je kan kiezen voor klein (2-3p), middel (3-4p) of groot (4-5p).