Varkenswangen
Bekijk onze recepten
Varkenswangetjes loaded potato recept
Gestoofde varkenswang recept
Oosterse varkenswangen recept
Varkenswangen recept met zuurkoolstamp
Iberico varkenswangen
Varkenswang , bloemkoolcreme, bloemkoolsalade, granny smith, baby paksoi, serano ham
Video
Varkenswangen low & slow met loaded potatoes recept
In deze YouTube-video bereidt Maikel de varkenswangen low & slow tot in perfectie. Dankzij de langzame bereiding van de wangetjes, in combinatie met de loaded potatoes, tovert Maikel een compleet en heerlijk gerecht op tafel. Zie hoe het collageen smelt tot een botermals resultaat en ontdek in de video hoe ook jij de perfecte varkenswangen op de BBQ kunt bereiden.
Meer over onze Varkenswangen
De lekkerste varkenswangen bestel je bij BBQuality
Een uniek stuk vlees wat de laatste jaren steeds populairder wordt. Varkenswangetjes winnen aan populariteit vanwege hun uitstekende smaak en textuur, hoewel ze nog steeds als een delicatesse worden beschouwd. Ben je al benieuwd naar de smaak? Bestel de wangetjes dan eenvoudig in onze webshop.
Bereid de varkenswangen low & slow op de BBQ
Varkenswangen zijn ideaal en heerlijk om te stoven of low & slow te bereiden op de BBQ. Het is de juiste keuze voor degenen die op zoek zijn naar een stuk vlees met veel smaak. Het vereist wat geduld, maar het is zeker de moeite waard.
Ga je de wangetjes op de BBQ maken? Wij adviseren je dan om de wangetjes indirect, low & slow te bereiden. De low & slow methode helpt om het collageen af te breken, wat zorgt voor een botermals en sappig resultaat. Stel je BBQ in voor indirect gebruik op een temperatuur van ongeveer 110 graden Celsius en leg een sinaasappel rook chunk in de kolen.
Bestrooi de wangetjes met de BBQuality all purpose rub en leg de wangetjes op het rooster. Laat de wangen ongeveer 1,5 uur op het rooster liggen, zodat de wangetjes de heerlijke rooksmaak opnemen. Na 1,5 uur pak je de wangen in met roomboter, bruine suiker, honing en BBQuality the Cherry saus. Leg de ingepakte varkenswangen terug op het rooster en verhoog de temperatuur van de BBQ naar 140 graden Celsius. De wangetjes zijn klaar zodra een kerntemperatuur van 98 graden Celsius is bereikt en ze botermals zijn.
Ontdek de smaak van varkenswangen bij BBQuality
Hebben we je al nieuwsgierig gemaakt naar de smaak van heerlijke malse varkenswangen? Wacht dan niet langer en bestel de varkenswangen van BBQuality. Mocht je meer willen weten over onze producten, bekijk dan onze veelgestelde vragen. Heb je verdere vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen!
Veelgestelde vragen
Online vlees bestellen, hoe werkt dat?
Wij willen geen onduidelijkheden over het bestellen en verzenden via onze site. We versturen alle producten bevroren. Dit doen we om de temperatuur in de doos zo goed en lang mogelijk te waarborgen. We weten inmiddels uit ervaring dat het verzenden van zowel vers als bevroren vlees in de doos ervoor zorgt dat het bevroren vlees sneller ontdooid door de temperatuurverschillen in de doos.
Hoe wordt het verpakt?
Het door jou bestelde vlees wordt verpakt in een kartonnen doos met dubbele golflaag voor extra isolatie. Daarin komt een extra isolatielaag van gegolfd karton met daarin koelelementen, ook wel icepacks genoemd, om het vlees extra te koelen. De icepacks zorgen ervoor dat de temperatuur langdurig onder de 5 graden blijft. Op deze manier kan het vlees gewoon mee met de koerier en ben je ervan verzekerd dat het vlees zijn gewenste temperatuur behoudt.
Daarnaast zijn de icepacks volledig biologisch afbreekbaar. Je knipt de ontdooide zakjes open, zet de kraan open en de gel kan zo door de gootsteen en het papier bij het oud papier.
Een BBQuality maandabonnement, wat houdt dat in?
Een Box met vers gedraaid gehakt uit onze eigen slagerij. Goed kippenvlees van kippen van een langzaam groeiend ras. En iedere maand 4 heerlijke verrassingsproducten om ook eens iets anders te eten. Iedere eerste donderdag van de maand ontvang je je box met vlees voor 14 maaltijden per maand. Je kan kiezen voor klein (2-3p), middel (3-4p) of groot (4-5p).