Short ribs, één van onze favorieten!
Wat zijn Short ribs nu eigenlijk?
De Amerikaanse benaming shortribs (ook wel flat ribs genoemd) dankt zijn naam aan de plaats waar ze in het rund zitten. De Amerikanen noemen dit de short plate en hier zitten de shortribs aan vast zitten. Op de short plate zit rib 2 tot en met 5 en dit zijn 4 bijna even grote ribben, waardoor dit stuk vlees perfect is om mooi langzaam en gelijkmatig te garen.
Het vlees ligt dik bovenop de ribben en het vlees is ook wat vetter. In Nederland noemen wij deze ribben platte ribben, klaprib of champrib. De laatste tijd wordt ook de term beef-ribs nogal een gebruikt. Het vlees bovenop de ribben heet het klapstuk. Zoals je ziet, heel veel benamingen voor een stukje vlees. Het klapstuk is ook nogal eens bekend als pianostuk. Wanneer je de botten uit de shortibs snijdt, dan lijkt het op dat moment op de toetsen van een piano.
Short-ribs bereiden
Het bereiden van de short-rib is niet heel lastig, mits je het geduld op kan brengen. Doordat de shortrib uit een gedeelte van het rund wordt gesneden dat het rund vaak gebruikt, is de structuur wat stugger. Om deze structuur botermals te krijgen heeft de shortribs een lange bereiding nodig, maar het is zeker de moeite waard! Wij vinden de ideale kerntemperatuur voor deze lekkernij 95°C.
Oorsprong vlees
Deze short-ribs waarmee wij werken worden gesneden uit Ierse gras gevoerde runderen. Deze manier van voeding zorgt voor een mooie marmering, maar zijn niet te vet. De runderen krijgen alle ruimte en vrijheid om uitstekend kwaliteitsrundvlees te leveren en dat proef je terug!
Short-ribs bestellen
Nog nooit van de rundershort-ribs gehoord? Bestel hem dan snel! Het is echt een stuk vlees om nooit te vergeten. Je verrast er vriend en vijand mee!
Vragen? Stuur dan een mail naar paul@bbquality.nl