Boeuf Bourguignon recept

Boeuf bourguignon | BBQuality

Bereidingswijze Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon een heerlijk gerecht voor in de koude wintermaanden. Makkelijk en bovendien leuk om te maken.

Doe spekblokjes met de boter, ui en de knoflook in de Dutch Oven en fruit op lage warmte totdat ze een kleurtje krijgen. De Dutch Oven is een geweldige gietijzeren pan om gerechten in te maken op een kampvuur of op de BBQ.

Voeg de wortel, prei, selderij en champignons toe. Bak alles gedurende 5 minuten op een matig vuur. Voeg de tomatenpuree toe en laat dit 2 minuten mee garen.

Voeg dan het vlees, de jeneverbessen, laurierbladeren en kruidnagel toe. Roerbak dit 2 minuten en voeg de bloem toe.

Na nogmaals twee minuten roeren voeg je de rode wijn toe. Roer het geheel kort maar stevig door. Voeg nu de zilveruitjes toe en doe het deksel op de pan. Laat het geheel gedurende 3 uur garen bij 100 ºC.

Indien de jus te dun is kun je dit binden door wat juspoeder toe te voegen. Breng op smaak met peper en zout en voeg als laatste de peterselie toe.

Smakelijk eten! Geen zin of tijd om zelf Boeuf Bourguignon te maken neem dan hier een kijkje.

Ingrediënten

  • Runderpoulet, gekruid met peper en zout 750 gr.
  • Grote ui, gesnipperd 1
  • Teentje knoflook, fijngehakt 1
  • Winterwortel, in blokjes 1
  • Prei, gewassen in ringen gesneden ½
  • Knolselderij in blokjes ¼
  • Jeneverbessen 3
  • Kruidnagels 3
  • Blaadjes laurier 2
  • Tomatenpuree 2 el
  • Boter 50 gr.
  • Spekblokjes, gerookt 100 gr.
  • Champignons in vieren gesneden 100 gr.
  • Zilveruitjes 50 gr.
  • Rode wijn (wij gebruiken ingevroren restanten in ijsblokjesvorm) 300 ml
  • Gehakte peterselie 2 el
  • Juspoeder