Zalm bowl recept
Inleiding
Zalm bowl recept
Dit heerlijke recept heeft misschien veel elementen, maar wanneer je een hap van alles tegelijk neemt, is het een heerlijke explosie van smaken. Door de rijst te laten garen in de kokosmelk krijg je heerlijke smeuïge rijst. Lees snel meer over dit geweldige recept!
Ingrediëntenlijst
Zalm + marinade:
- 400 gram zalmfilet
- 3 eetlepels avocado olie
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel bruine basterd suiker
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel gember siroop
- 1 theelepel togarashi
Kokosrijst:
- 200 milliliter kokosmelk
- 250 milliliter water
- 1 kop rond korrelige rijst
Komkommer salade + overig:
- 2 snack komkommers
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 eetlepel sesamolie
- Kwart rode kool
- 1 avocado
- Optioneel zwarte sesamzaadjes
Saus:
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel sriracha
- Sap van een halve limoen
Benodigdheden
- Mengkommetjes
- Koekenpan
- Kookpan
- Scherp mes
- Snijplank
- Snijplank voor vis
Voorbereiding
Zalm marineren
Spoel de zalm af en dep droog. Snijd de zalm vervolgens in blokjes. Meng daarna de ingrediënten van de marinade en meng dit dan onder de zalm. Laat daarna een half uurtje marineren in de koelkast.
Bereidingswijze
Kokosrijst
Voeg de kokosmelk, water en rijst toe aan een pannetje en breng het geheel aan de kook. Laat daarna de rijst 15 minuten op een laag vuur zachtjes garen, waarbij je regelmatig roert om plakken te voorkomen. Zet na 15 minuten de warmtebron uit, dek de pan af en laat de rijst met de deksel op de pan verder garen. De rijst kan nog wat steviger aanvoelen, maar wordt perfect smeuïg terwijl hij rustig verder kookt in zijn eigen stoom.
Komkommersalade + overige
Snijd de komkommer in de lengte door, daarna in kwarten en vervolgens in partjes. Meng de komkommer met rijstazijn en sesamolie en zet apart. Maak reepjes van de rode kool met een dunschiller en zet ook deze apart. Voor de saus meng je mayonaise met sriracha en limoensap. Doe de saus in een boterhamzakje en leg ook dit apart.
Tijd om de zalm te bakken!
Verhit een koekenpan met een klein beetje olie en bak hier vervolgens de zalmblokjes in. Bak ze de eerste 2 minuten op een hogere warmtebron en vervolgens 2-3 minuten op een lagere warmtebron. Een kind kan de was doen!
Bowl bouwen en serveren!
Schil de avocado en snijd deze in plakjes. Zodra alle ingrediënten klaar zijn, begin je met het samenstellen van je zalm bowl. Begin met een basis van rijst, gevolgd door de zalmblokjes. Voeg daarna de komkommer en de rode kool toe. Strooi een beetje zwarte sesamzaadjes over de bowl, drizzle de saus eroverheen en garneer met de avocado. En vergeet niet: geniet van je maaltijd!
Wil jij ook genieten van onze heerlijke zalm bowl? Check de video van dit recept op BBQuality-TV!
Maak je mijn zalm bowl recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @lindyslekkernijen en ik plaats je gerecht in mijn story!