Wrap met Angus inside skirt recept

Wrap met Angus inside skirt recept | Pink Devil | Bert | BBQuality

Inleiding

Wrap met Angus inside skirt recept

In dit recept maken we een heerlijke wrap. Deze wrap, gevuld met gesmolten oude kaas, een stukje Australische Angus inside skirt, tomaten-ui salsa en een zelfgemaakte knoflookcrème, is een ware smaakbeleving!

Ingrediënten

Wrap met Angus inside skirt

  • circa 2300 Angus inside skirt
  • Wraps 
  • 2 rode uien 
  • 3 tomaten 
  • 3 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 1 paprika
  • Bosje bladpeterselie
  • 250 gram oude kaas geraspt
  • 200 gram Crème fraiche 
  • 3 eetlepels No Rubbish Pink Devil rub
  • Vers gemalen peper
  • Zout
  • Honing

    Benodigdheden

    • BBQ voor directe en indirecte bereiding
    • Aluminiumfolie
    • Cocktailprikkers
    • Nitril wegwerphandschoenen
    • Snijplank

    Voorbereiding

    BBQ

    We beginnen met het aansteken van de BBQ. Maak de BBQ gereed voor directe bereiding en stook deze op tot een dome-temperatuur van 200 graden Celsius. Zo wordt hij lekker warm. Later schakelen we over naar indirect grillen.

    Salsa en vlees

    Terwijl de BBQ op temperatuur komt, gaan we verder met het snijden van de groenten. Snijd de tomaten in kleine blokjes, snipper de uien fijn en hak de bladpeterselie. Doe de tomatenblokjes, de gesnipperde ui en de peterselie samen in een kom, hussel het door elkaar en je salsa is klaar. Snijd de paprika vervolgens in dunne reepjes.

    Dan gaan we verder met het vlees. Leg de Angus inside skirt op een plank en snijd de losse delen eraf. Pak de Pink Devil rub erbij en verdeel deze over het vlees, wrijf goed in (gebruik rubberen handschoenen om te voorkomen dat je handen roze worden).

    Bereiding

    Grillen

    Nu de BBQ een temperatuur van 200 graden heeft bereikt, leg je de Angus inside skirt op het rooster voor directe warmte. Grill het vlees aan beide zijden tot het een kerntemperatuur van 52 graden bereikt. Haal de skirt van de BBQ, wikkel het in aluminiumfolie en laat het rusten. Maak de BBQ daarna klaar voor indirect grillen bij een temperatuur van 150 graden.

    Wraps

    Leg een wrap op de BBQ (indirecte warmte) en bestrooi deze met geraspte oude kaas. Laat de kaas smelten. Snijd intussen de Angus inside skirt in stukjes.

    Beleggen die wrap!

    Beleg de wrap met de salsa en paprikareepjes, voeg het vlees toe en top af met de knoflookcrème. Vouw de wrap dicht en zet vast met een prikkertje. Serveer met wat extra salsa en paprikareepjes aan de zijkant en dan...

    Eet smakelijk!

    Check nu dit overheerlijke recept op BBQuality-TV!

    Maak je mijn wrap met Angus inside skirt recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @barbecue_grill_time en ik plaats je gerecht in mijn story!