Wildzwijn spiesen recept

Wildzwijn spiesen recept | wildzwijnhaas | BBQuality

Inleiding

Wildzwijnvlees is niet heel veel anders dan varkensvlees, het heeft alleen een iets sterkere smaak, maar is zeker net zo lekker mals. Voor dit wildzwijn spiesen recept heb ik een twist gemaakt op souvlaki. De wildzwijnhaas heb ik eerst gemarineerd in rode wijn azijn met kruiden en uien. Daarna lekker aan de spies gegrild.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten voor 4 personen

Wildzwijn

  • 800 gram wildzwijnhaas
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels Italian rub
  • ½ eetlepel zout
  • Naan broodjes
  • Saus naar keuze

Gegrilde groente

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 puntpaprika
  • 3 rode uien
  • 2 eetlepels Italian Rub
  • Peper en zout
  • Olijfolie


Benodigdheden

Voorbereiding

Snijd de wildzwijnhaas in mooie grote stukken voor aan een spies. Snijd vervolgens ook de rode uien in ringen en hak de knoflook. Doe nu alle ingrediënten bij elkaar in een kom, behalve de naan en de saus, en meng dit goed door. Laat dit nu ongeveer 2 à 4 uur marineren, langer hoeft niet vanwege de azijn. Rijg nu het vlees aan de spiesen.

BBQ voorbereiden

Begin met het aansteken van de BBQ voor directe hitte en breng hem naar de 200 graden Celsius.

Bereiding

Gegrilde groente

Snijd alle groenten in grove, ongeveer even grote stukken. Laat de puntpaprika iets groter, zodat deze niet door het rooster vallen. Meng vervolgens alle groenten (behalve de paprika) met de olie, rub en wat peper en zout. Doe deze in de geperforeerde ovenschaal en zet deze op het rooster. Leg de paprika direct op het rooster roer de groenten regelmatig door tot ze gaar zijn. Grill de paprika tot deze lekker zacht is. Haal 'm van de barbecue net voordat de rest van de groenten gaar zijn. Leg daarna de paprika bij de groenten, zodat deze weer warm kan worden.

Op de BBQ

Grill de wildzwijn spiesen nu op de BBQ tot een kern van 65 graden Celsius. Wanneer de juiste kerntemperatuur is bereikt, haal je het wildzwijnvlees van de barbecue. Laat de spiesen even rusten en verwarm ondertussen de naanbroden op de barbecue.

Serveren!

Verdeel de gegrilde groente over de 4 naanbroden en leg er de spiesen boven op. Doe er de saus naar keuze overheen. Eet smakelijk!

Speciaal voor jou hebben we een superhandige video gemaakt over dit heerlijke recept! Bekijk 'm hier. 

Maak je mijn wildzwijn spiesen recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story