Wildworsten recept
Inleiding
Wildworsten recept
In dit recept gaan we wildworsten maken met gegrilde zoete aardappelen, rode bieten en cherrytomaatjes. De wilde smaak combineert mooi met de zoete tonen van de zoete aardappelen en rode bieten, terwijl de cherrytomaatjes een frisse zoetheid toevoegen aan het geheel. Alles samen een heerlijk herfstrecept!
Ingrediëntenlijst
Wildworsten
- 1 pakje wildworsten
- 2 grote zoete aardappelen
- 2 rode bieten
- 10 cherrytomaatjes aan tros
- 3 eetlepels BBQuality All Purpose Rub
- 10 gram No Rubbish Red Eye Gravy Jus
- 100 milliliter water
- Bosje bladpeterselie
- Olijfolie
Benodigdheden
- BBQ voor indirecte en directe (gietijzeren halve maan) bereiding
- Scherp mes
- Snijplank
- BBQ-tang
- Aanmaakwokkels
- BBQ-handschoenen
- Gietijzeren pan en kleine sauspan
- Indien aanwezig gietijzeren halve maan, maar rooster is ook mogelijk
Voorbereiding
BBQ voorbereiden
Bereiding
Zoete aardappelen, rode bieten & cherrytomaatjes
Begin met het halveren van de zoete aardappelen in de lengte en snijd het vruchtvlees in zonder de schil te raken. Snijd vervolgens de rode bieten in mooie plakken en verwijder het buitenste randje. Bestrijk alles met olijfolie en strooi er royaal All Purpose rub over. Doe een scheutje olijfolie in een hete gietijzeren pan en voeg de cherrytomaatjes en plakjes rode biet toe. Draai de bieten regelmatig om voor een gelijkmatige garing.
Leg de zoete aardappelen met de ingesneden kant op de directe hitte van het rooster voor mooie grillstrepen. Zodra ze gegrild zijn, verplaats je ze naar het indirecte deel van de grill om verder te garen. Nu is het tijd voor de jus en de wildworsten.
Jus & wildworsten
Voor de jus gebruik ik een kleine gietijzeren sauspan op directe hitte (dit kan ook op het fornuis). Breng 100 milliliter water aan de kook en voeg 10 gram Red Eye Gravy juspoeder toe. Blijf goed roeren tot alles mooi gemengd is en laat het lekker pruttelen. Vergeet ondertussen niet de rode bieten om te draaien. Leg de wildworsten op de directe hitte van de BBQ en grill ze tot ze perfect gaar zijn. Roer nog een laatste keer door de jus en voilà – je gerecht is klaar om geserveerd te worden.
Serveren & genieten
Bord opmaken
Serveer per bord twee gegrilde halve zoete aardappelen, twee mooie plakjes rode biet, en vijf sappige cherrytomaatjes, vergezeld van twee heerlijk gegrilde wildworsten. Giet er een klein scheutje jus overheen en garneer met een vleugje verse bladpeterselie.
Eet smakelijk!
Check nu dit overheerlijke recept op BBQuality-TV!
Maak je mijn wildworsten recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @barbecue_grill_time en ik plaats je gerecht in mijn story!