Wildworsten met gebakken zuurkool recept

Wildworsten recept met gebakken zuurkool | Dirk | BBQuality

Inleiding

Wildworsten met gebakken zuurkool recept. In dit recept komt de combinatie van de wildworsten en de heerlijke smaak van gebakken zuurkool mooi samen. Door de toevoeging van Saus Guru Late Apple Harvest BBQ saus en de Mother of all rub krijgt dit gerecht een verrassende twist. 

Ingrediënten: 

Benodigdheden:

Voorbereiding

Verwarm de BBQ voor met een indirecte opstelling bij een dome-temperatuur van 175 graden Celsius.

Spoel de zuurkool goed af en kook het gedurende 20 minuten. Laat het vervolgens uitlekken.

Bereiding

Bak de zuurkool:

Verhit een eetlepel boter in een bakpan met deksel. Fruit de ui aan en voeg de in reepjes gesneden ham toe. Voeg de gekookte zuurkool toe en meng het geheel met de Mother of All rubs. Bak het geheel goudbruin gedurende 10 minuten, waarbij je regelmatig roert. Houd de zuurkool warm met de deksel op de pan.

Bak de wildworsten:

Leg de wildworsten op het BBQ-rooster en laat ze gedurende 10 minuten bakken. Smeer ze vervolgens in met de BBQ saus en laat ze nog ongeveer 7 minuten liggen, zodat de saus een beetje sticky wordt.

Serveren

Serveer de worsten op de gebakken zuurkool.

Smakelijk eten!

Maak je mijn wildworsten recept met gebakken zuurkool en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirk_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story!

Ingrediënten

  • Wildworsten (per 4) 2 pakjes
  • Zuurkool 500 gr.
  • Boter 1 el.
  • Schwarzwalder schinken ham 50 gr.
  • Witte uien 2 st.
  • Saus.Guru Late Apple Harvest Naar smaak
  • Saus.guru Mother of All rubs Naar smaak
  • Zout Naar smaak