Wildworst met paddo’s recept
Inleiding
De donkere maanden komen er weer aan en dat betekent ook dat het wildseizoen weer begint. De combinatie van deze wildworsten met shiitake en grove kruiden, zoals tijm en rozemarijn, zorgen voor heerlijke aroma's als je de deksel van de gietijzeren pan afhaalt.
Kook tip. Bestrijk het ciabatta brood met de kruidige boter uit het gietijzer om deze smaken op het brood te smeren.
Ingrediëntenlijst:
- 1 pakje wildworst (2 stuks)
- 4 takjes rozemarijn
- 6 takjes tijm
- 1 halve rode ui
- 8 stuks shiitake
- 10 gram roomboter
- 6 sneden ciabatta brood
- beef bark naar smaak
Attributen:
Bereiding
Begin met het halveren van de shiitakes.
Snij nu de worsten ligt in zodat deze de aroma’s van de andere ingrediënten goed kunnen opnemen.
Snij vervolgens de knoflook in grove stukken.
Steek de BBQ aan en breng deze tot een temperatuur van 160 graden directe hitte.
Gietijzeren pan vullen
Nu kun je het gietijzer preppen.
Begin met takjes tijm en rozemarijn erin te leggen.
Hierop leggen we de shiitakes, knoflook en wild worsten.
Verdeel nu de rest van de rozemarijn en tijm er overheen. Strooi nu de beef bark over alles heen. Als laatste leggen we er stukjes roomboter bovenop, zodat wanneer deze smelten de aroma's langs alles naar beneden glijden.
Sluit de deksel op het gietijzer en zet deze in de BBQ voor ongeveer 15 minuten.
Open de deksel van het gietijzer en bestrijk het ciabatta brood met de gesmolten boter.
Leg het brood nu nog even op de grill en grill het goud bruin.
Serveren
Serveer het geheel, met of zonder bestek.
Enjoy Cooking!
Maak je mijn wildworst met paddo's recept en plaats je dit op Instagram? Tag @denniswerner_ en ik plaats je gerecht in mijn story.