Wildrundvlees stoof recept met kruidnoten

Wildrundvlees stoof recept met kruidnoten | Wildrundvlees stoofvlees/braadvlees pakket | Lindy | BBQuality

Inleiding

Wildrundvlees stoof recept met kruidnoten

Een heerlijk stoofgerecht met kruidnoten en wildrundvlees. Perfect om in de herfststemming te komen of in de Sinterklaassfeer. Je kunt de kruidnoten ook vervangen door een plak kruidkoek; qua smaak komt het grotendeels overeen. Ik heb de sjalot gepureerd, maar je kunt er ook voor kiezen deze te snipperen.

Ingrediënten

Wildrundvlees stoof

  • Ongeveer een halve kilo wildrundvlees stoofvlees
  • 2 sjalotten
  • 800 milliliter warme rundvleesbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 flinke eetlepel bloem
  • Flinke hand kruidnoten
  • 1 flinke eetlepel gembersiroop
  • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1 winterwortel in stukjes naar wens
  • Klontje roomboter

Benodigdheden

  • Fornuis
  • Braadpan
  • Maatbeker

Snijden en stoven

Zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur is. Snijd het vervolgens in blokken van ongeveer 2 cm. Smelt een klontje roomboter in een braadpan en bak het wildrundvlees rondom bruin. Voeg daarna de sjalot toe en bak deze kort mee. Voeg de bloem toe en bak deze ongeveer een minuut mee. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe, behalve de wortel, en breng het geheel aan de pruttel.

Stoven maar!

Leg de deksel op de pan en laat het rustig stoven. Houd rekening met een langere stooftijd voor dit vlees, omdat het redelijk mager is en langer nodig heeft om mals te worden. Hier heeft het 5 uur staan stoven. Na 4 uur voeg je de wortel toe, zodat deze nog een uurtje kan meestoven. Controleer altijd zelf hoe mals het vlees is en laat het eventueel wat langer garen. Proef de saus en voeg, indien nodig, nog wat peper en zout toe als het te flauw is.

Bord opmaken

Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels voor het serveren. Serveer het stoofgerecht met bijvoorbeeld knapperige frietjes of aardappelpuree voor een stevige maaltijd. Ook een frisse groene salade of gestoofde groenten passen er goed bij om wat extra variatie op tafel te brengen. Vergeet niet een goed glas rode wijn of een donker bier te serveren om het helemaal af te maken! 

Eet smakelijk!

Wil je de volledige bereiding in een kort filmpje bekijken? Check het op BBQuality-TV!

Maak je mijn wildrundvlees stoof recept met kruidnoten en plaats je dit op Instagram? Tag dan @lindyslekkernijen en ik plaats je gerecht in mijn story!