Wagyu smash burger recept met brisket

Wagyu smash burger recept met brisket | SPG rub | Maikel | BBQuality

Inleiding

Wagyu smash burger recept met brisket

Een smash burger van Wagyu vlees lijkt misschien een beetje zonde, maar juist vanwege het vetgehalte van Wagyu is dit vlees hier uitstekend voor geschikt. Het hoge vetgehalte zorgt ervoor dat de burger heerlijk sappig en vol van smaak blijft. Deze combinatie met wat overgebleven brisket zorgt voor een heerlijke burger.

Ingrediënten

Wagyu smash burger

Benodigdheden

  • BBQ voor directe bereiding
  • Skillet of gietijzeren plaat
  • Smasher
  • Spatel
  • Snijplank

Voorbereiding

BBQ

Begin met het aansteken van de BBQ met een directe opstelling en breng hem naar een dome-temperatuur van 180 graden Celsius. Warm de skillet of gietijzeren plaat meteen mee op.

Bereiding

Uien koken

Snij de uien in ringen, strooi de BBQuality SPG-rub eroverheen en bak ze langzaam in een skillet tot ze mooi zacht zijn. Voeg op het eind een flinke scheut sojasaus toe en laat dit nog even kort zachtjes koken. Snij de broodjes open, smeer ze in met boter en toast ze even kort.

Smashen

Bak nu de plakken brisket aan tot ze aan beide kanten een mooie kleur hebben. Begin ondertussen ook aan de burgers: leg deze in de skillet of op de plaat en druk ze zo plat mogelijk. Zodra de eerste kant mooi gekleurd is, draai je ze om en leg je op elke burger een plak kaas en wat van de brisket. Laat de kaas smelten en de onderkant mooi kleuren. Zodra dat gebeurd is, verdeel je de uien over de burgers.

Serveren

Bouwen maar!

Leg nu op elk broodje eerst wat sla, gevolgd door de burger met de gesmolten kaas en brisket. Plaats als laatste de deksel van de broodjes erbovenop. Serveer direct en geniet van je heerlijke burger!

Smakelijk eten!

Wil je dit vette smash burger recept ook zien? Bekijk het op BBQuality-TV!

Maak je mijn Wagyu smash burger recept met brisket en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!