Wagyu burger recept
Wagyu burger recept
Voor een top-BBQ, probeer deze Wagyu burger. Grill de Wagyu burgers tot ze een krokante korst hebben en het vlees lekker sappig blijft. Een luxe maaltijd die indruk maakt!
Ingrediënten
- 4 wagyu burgers van 150 gram
- 4 hamburgerbroodjes
- BBQuality SPG rub
- The Sauce
- Boter
- 250 gram champignons
- 1 theelepel ongezouten roomboter
- 1 theelepel olijfolie
- 1 teentje knoflook geperst
- Beetje zout en peper
- Tijm
- Sap van 1 citroen
- 1 grote tomaat
- 1 rode ui
- 1 krop little gem
- plakjes Old Amsterdam
Benodigdheden
- BBQ met mogelijkheid voor directe bereiding
- Skillet
- Gietijzeren grill of bakplaat
- Snijplank
- Scherp mes
BBQ
Verwarm de BBQ voor met een directe opstelling bij een dome-temperatuur van 200 graden Celsius. Verwarm ook gelijk de skillet mee.
Wagyu burger
Haal het vlees uit de verpakking en maak een kuiltje in het midden van ongeveer een halve centimeter diep en 4 centimeter breed. Dit helpt om te voorkomen dat de burger tijdens het koken opbolt en behoudt zijn vorm beter. Strooi daarna de BBQuality SPG rub gelijkmatig rondom de burger.
Toppings
Snijd de tomaten in dunne plakjes en de ui in fijne ringen. Zorg ervoor dat de plakjes tomaat en uienringen gelijkmatig gesneden zijn, zodat ze goed passen op de burgers.
Bereiding
Burgers grillen
Doe een klein beetje boter en wat olie in de skillet en voeg de knoflook, champignons, een takje tijm, een beetje citroensap, en wat zout en peper toe. Laat dit ongeveer 7 tot 8 minuten sudderen totdat de boter en olie grotendeels verdampt zijn. Haal de skillet van het vuur.
Leg de burgers nu op het rooster en laat ze ongeveer 3 minuten liggen. Draai ze vervolgens om en bak nog eens 2 tot 3 minuten. Controleer tussendoor de kerntemperatuur; net voor het einde leg je de plakjes kaas op de burgers zodat ze mooi kunnen smelten. Je wil de burgers gaar hebben tot ongeveer 63 graden Celsius.
Smeer een beetje mayo of boter op de boven- en onderkant van de broodjes en grill deze kort aan.
Serveren
Bouwen maar!
Smeer wat van The Sauce op de onderkant van het broodje, gevolgd door een laagje sla. Leg de burger op de sla, voeg plakjes tomaat en rode ui toe, en breng de burger op smaak met een lekkere burgersaus. Smeer wat van The Sauce op de bovenkant van het broodje en je broodje is klaar.
Eet smakelijk!
Wil je dit gave recept ook graag in een korte instructievideo zien? Bekijk het op BBQuality-TV!
Maak je mijn Wagyu burger recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @Michael_backyardbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!