Varkenswang , bloemkoolcreme, bloemkoolsalade, granny smith, baby paksoi, serano ham
Introductie
Wil jij een keer varkenswang bereiden op sterrenkok niveau? Probeer dan een het onderstaande gerecht. De ingrediënten zijn voor 10 personen. Halal? Neem dan onze kalfswang.
Bereiding bloemkool
- Kook ten eerste 1 bloemkoolhelft gaar in melk, water en zout. Draai hier vervolgens een creme van. Gebruik ook een beetje kookvocht voor de gewenste dikte.
- de overgebleven helft snijd je daarna in fijne roosjes. Draai dit vervolgens fijn tot ‘couscous’.
- Maak dit tenslotte op smaak met wat olijfolie, zout en peper.
Bereiding Paksoi & Appel & shisho
- Haal de kleine mooie blaadjes uit de kern van de paksoi.
- Maak ook dit met een beetje dressing.
- Dit wordt gebruikt als garnering.
- De shisho plantjes worden op het aller laatste moment van de bodem geknipt.
- De groene appel wordt op het laatste moment in hele dun plakjes gesneden.
- halveer de serranoham door de breedte en rol er kleine rolletjes van.
Bereiding varkenswang
- Marineer de varkenswangen
- Bak ze aan, giet de rest van de marinade erbij. voeg vocht toe en laat 2,5 uur garen.
Eet smakelijk!
Ingrediënten
- Varkenswang 10 stuks
-
Marinade - Hoisin 3 eetlepels
- 5 spice poeder 2 theelepels
- Droge witte wijn 4 theelepels
- Gembersiroop 3 eetlepels
- Sojasaus 4 eetlepels
- Knoflook 2 tenen
-
Bijgerechten - Bloemkool 1 stuk
- Granny Smith 1 stuk
- Kleine Paksoi 2 stuk
- Shiso purper 2 bakjes
- Serano ham 10 plakken