Varkenshaas recept, Red pork-style.
Hier vind je een overheerlijk varkenshaas recept. Strooi de inhoud van beide zakjes marinade (1 verpakking) in een bakje en voeg er zoveel water aan toe dat het geheel net vloeibaar is. Snij het vlees in de lengte door de midden en plaats jet in de marinade. Meng het geheel goed door en laat minimaal 6 uren marineren. Haal het vlees uit de marinade en leg meteen op een ingeolied rooster. Serveer er een lekkere, pittige salade bij een recept daarvoor kun je hieronder vinden.
Benodigdheden; bak om in te marineren.
Indirect bij hogere temperatuur
Temperatuur van de bbq; 225ºC
Rookhout; nee
Ingrediënten
- Varkenshaas
- Red pork marinade (bij de plaatselijke toko)
-
Ingrediënten Thaise salade - Winterwortel 1
- Komkommer 1
- Rode Spaanse peper 1
- Rode ui 2
- Lenteui 2
- Taugé 300 gram
- Sesamzaad 2 eetlepels
-
Ingrediënten dressing Thaise salade - Sesamolie 2 eetlepels
- Chinese wijnazijn (mag evt. ook appelazijn zijn) 2 eetlepels
- Gembersiroop 2 eetlepels
- Sojasaus 2 eetlepels
Recept voor Thaise salade
- Snij de winterwortel in fijne reepjes
- Komkommer, in kwarten snijden ( ontdaan van de zaadlijsten ) en dan in schuine plakjes snijden
- Rode Spaanse peper, in fijne plakjes snijden
- Snij de rode ui fijn
- Snij de lente ui fijn
- Rooster het sesamzaad licht
- Meng alle ingrediënten voor de salade.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Meng de dressing door de salade ongeveer een half uur voor gebruik.
- Peper en zout naar smaak.
Kijk ook BBQuality TV!
Hoe bak ik een varkenshaas?
BBQuality TV op Youtube