Toad in the hole recept met Iberico braadworsten

Inleiding
Toad in the hole recept met Iberico braadworsten
Toad in the hole, maar dan nét wat specialer! Gemaakt met heerlijk sappige, gerookte worsten voor extra smaak en geserveerd met een van Amerika’s favorieten: baked beans. Een hartige, voedzame maaltijd om écht van te genieten! Scroll verder en ontdek ons Toad in the hole-recept met Iberico braadworsten!
Ingrediënten
Toad & Baked beans
- 2 pakjes Iberico braadworsten
- 400 millilter melk
- 100 gram beef tallow
- 250 gram bloem
- 100 milliliter water
- 1 theelepel zout
- 2 blokjes amandel rookhout
Baked beans
- 1 blik Heinz bonen in tomatensaus
- 1 blik bruine bonen
- 200 gram gegaarde brisket (optioneel)
- 150 gram spekblokjes
- 1 grote ui
- 1 rode paprika
- 4 eetlepels basterd suiker
- 2 eetlepels BBQuality SPG rub
- 2 eetlepels BBQuality The Original BBQ saus
- 1 eetlepel beef tallow
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel Worcestershiresaus

Benodigdheden
- BBQ voor directe en indirecte bereiding
- Skillets
- Ovenschaal
- Garde
- Kom
- Lepel
BBQ voorbereiden
Steek de BBQ aan en richt deze in voor zowel directe als indirecte hitte. Laat de BBQ vervolgens opwarmen tot ee dome-temperatuur van 100 graden Celsius.
Bereiding
Worsten roken
Haal de worsten 's ochtends of de avond ervoor uit de verpakking en laat ze onbedekt in de koelkast drogen tot je ze gaat gebruiken.
Zodra de BBQ op temperatuur is, voeg je het rookhout toe aan de kolen. Leg de worsten op het rooster en rook ze ongeveer een uur aan de indirecte zijde voor een heerlijke, diepe rooksmaak.


Beslag maken
Maak nu het beslag voor de toad in the hole. Doe alle droge ingrediënten in een kom en voeg de eieren en melk toe. Klop het geheel met een garde tot een glad beslag. Giet daarna het water erbij en klop nog even goed door. Zet het beslag apart en laat het rusten.


Samenvoegen!
Haal de worsten na een uur van de BBQ. Zet vervolgens twee skillets of één grote ovenschaal op de indirecte zone en voeg de beef tallow toe. Verhoog daarna de temperatuur van de BBQ naar een dome-temperatuur van 220 graden Celsius. Zodra de BBQ de gewenste temperatuur heeft bereikt en de beef tallow goed heet is, zorg je ervoor dat zowel de worsten als het beslag gereed staan.
Leg de worsten zo snel mogelijk in de hete skillets of ovenschaal en giet direct het beslag eroverheen. Sluit meteen de deksel en laat deze minstens 25 minuten dicht. Na deze tijd kun je voorzichtig kijken: is de Toad in the Hole mooi goudbruin en gerezen, dan mag hij van de BBQ. Zo niet, geef hem dan nog een paar minuten extra.
Haal hem daarna van de BBQ. In het begin zal de Toad in the Hole mooi opgeblazen zijn, maar hij zal vanzelf iets inzakken.


Baked beans
Voor de baked beans begin je met het snipperen van de ui en het in blokjes snijden van de paprika. Spoel de bruine bonen goed af in een zeef.
Zet een skillet op de directe zone van de BBQ zodra deze een dome-temperatuur van 220 graden Celsius heeft bereikt. Smelt hierin de beef tallow. Voeg de spekblokjes toe zodra het vet goed heet is en bak ze rustig uit tot ze knapperig zijn. Voeg daarna de ui en paprika toe en bak tot de paprika zacht is en de ui licht begint te kleuren. Breng het geheel op smaak met de SPG-rub.
Voeg vervolgens de basterdsuiker, mosterd, BBQ-saus en Worcestershire saus toe en roer goed door. Doe daarna de bruine bonen erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de saus rustig iets indikken.
Heb je nog gegaarde brisket in huis? Voeg die dan nu toe voor een extra smaakvolle touch. Zonder brisket zijn deze baked beans trouwens ook al heerlijk! Proef en breng indien nodig verder op smaak met wat extra SPG-rub.


Serveren
Dat wordt smullen!
Serveer de Toad in the Hole met de smoky baked beans – die vormen meteen je groente én saus in één. Smullen maar!
Bekijk nu de korte instructievideo van dit overheerlijke recept op BBQuality-TV. Dit wil je echt niet missen!
Heb jij dit heerlijke Toad in the hole recept met Iberico braadworsten gemaakt? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.

