Thee en vuurkruiden gerookte eendenborst recept
Inleiding
In dit gerookte eendenborst recept gaan we een keer gaan we het vlees een roken met thee en kruiden in plaats van met rookhout. Dit geeft een heerlijk andere type smaak aan je vlees.
We hebben nodig...
Ingrediënten
- 1 á 4 eendenborstfilets
- 50 gram rijst
- 50 gram basterdsuiker
- 10 gram vuurkuiden
- 7,5 gram grove citrus thee
- Zout, naar smaak
Benodigdheden
- BBQ met mogelijkheid tot direct en indirect bereiden
- Snijplank
- Scherp mes
- Tang
- Wok
- Aluminiumfolie
- Rekje wat in de wok past
Voorbereiding
Begin met het aansteken van de barbecue voor indirecte garing en breng hem naar een dome-temperatuur van 100 graden Celsius.
Bereiding
Meng de rijst, suiker, vuurkruiden en de thee. Maak nu een bakje van aluminiumfolie wat op de bodem van de wok past en doe hier dat mengsel in. Laat de wok goed opwarmen in de barbecue en doe dit direct boven de kolen. Snijd het vet gedeelte van de eendenborst in, maar raak het vlees niet aan en strooi zout over het vlees.
Als de wok warm is dan leg je de aluminiumfolie met het mengsel op de bodem en zet er vervolgens het rekje overheen. Leg de eendenborst met de vetkant naar boven en rook deze vervolgens voor 30 minuten.
Na de 30 minuten haal je de eendenborst van de BBQ. Ook het rekje en het kruidenmengsel mogen uit de wok. Laat de wok nu goed heet worden en bak hierin de eendenborst nog kort aan voor een krokant huidje. Laat het vlees tot slot even kort rusten.
Serveren
Na het rusten kun je de eendenborst aansnijden! Mega lekker!
Eet smakelijk!
Wil je meer zien van dit recept? Bekijk de video op BBQuality-TV!
Maak je mijn thee en vuurkruiden gerookte eendenborst recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.
Ingrediënten
- Eendenborst 1 tot 4 st.
- Rijst 50 gr.
- Basterdsuiker 50 gr.
- Vuurkruiden 10 gr.
- Grove citrus thee 7,5 gr.
- Zout Naar smaak