Taurus beef platter recept
Taurus beef platter recept
Taurus beef platter recept, een fantastisch recept met het wildrundvlees pakket van stichting Taurus dat bij BBQuality te bestellen is.
De runderen worden op de eerste plaats ingezet voor de bevordering van de biodiversiteit, maar daarnaast wordt er natuurlijk ook vlees geproduceerd. Dieren worden enkel en alleen geslacht als de natuurgebieden te klein worden dan gezond is voor het natuurgebied. De kuddes groeien sneller dan er terreinen beschikbaar komen.
Het wordt wildrundvlees genoemd vanwege de smaak en natuurlijke leefwijze.
Dit mooie vlees is verkrijgbaar in een pakket of los.
Van het pakket met dit prachtige vlees kun je een geweldige platter maken, oftewel een schaal met verschillende heerlijkheden van het wildrundvlees. Natuurlijk kun je het pakket ook los bereiden, daar kun je de recepten ook voor gebruiken.
Het wildvleespakket is een behoorlijk pakket, dus kijk even wat je nodig hebt. Dit Taurus beef platter recept is om te delen, we delen de burgers, we delen het vlees wat op de plank ligt. Voor 4-6 personen kun je bijvoorbeeld 2 hamburgers, 2 worsten, 2 biefstukken, 2 entrecote en 500 gram gehakt pakken. Hieronder staan recepten wat je met dit mooie pakket kan doen.
Taurus meatballs
Meatballs (12 stuks)
Ingrediënten:
500 gram Taurus rundergehakt
1 ei
2 eetlepels paneermeel
1 theelepel oregano
1 theelepel knoflook poeder
1 theelepel uipoeder
2 eetlepels geraspte cheddarkaas
3 gram zout
1 gr gemalen peper
Bereiding meatballs:
Meng het gehakt samen de rest van de ingrediënten tot een egale massa. Draai er vervolgens 12 meatballs van, die ongeveer even groot zijn. Zet de meatballs een half uurtje afgedekt in de koelkast.
De meatballs gaan we indirect garen bij 150°Celsius. Dit doen we voor ongeveer een half uurtje. Als je deze platter maakt is dit samen met de Taurus worst het eerste wat op de BBQ gaat en de meeste tijd in beslag neemt.
Tomatensaus
Ingrediënten:
1 blik á 400 gram tomatenblokjes
2 tenen knoflook
70 gram tomatenpuree
1 sjalot-uitje
50 milliliter witte wijn
1 theelepel suiker
1 eetlepel gesneden verse basilicum
2 eetlepels olijfolie
1 runderbouillonblokje
Gemalen peper en zeezout naar smaak
Bereiding tomatensaus:
We fruiten de gesnipperde sjalot-ui eerst even aan in een steelpan en voegen er de fijngesneden knoflook aan toe. Blus het daarna af met de witte wijn en doe de tomatenpuree erbij. Voeg er vervolgens de tomatenblokjes met het vocht en het bouillonblokje aan toe.
Laat dit 30 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Roer er af en toe doorheen om aanbranden te voorkomen. Breng het op smaak met gemalen zeezout en gemalen peper. Voeg er 1,5 theelepel suiker aan toe om een beetje het zure te verzachten. Als laatste voeg je er de fijngesneden basilicumblaadjes aan toe en roer je deze goed door de saus heen. Nadat je dit gedaan hebt is de saus klaar.
Wanneer de meatballs (65°Celsius kerntemperatuur) klaar zijn, serveren we deze in de warme tomatensaus.
Taurus entrecote met gegrilde artisjok
Entrecote met artisjok en limoen-basilicum mayo
Ingrediënten:
2 stuks entrecote á 200 gram
No Rubbish Naked Gun Powder Rub
2 stuks verse artisjokken
1 limoen
6 eetlepels mayonaise
4 blaadjes basilicum
gemalen zeezout en peper
Bereiding limoen-basilicum mayo:
De limoen-basilicum mayo maken we als volgt.
Meng 6 eetlepels mayo en het vocht van een halve limoen. Breng dit op smaak met gemalen peper. Voeg er vervolgens 4 blaadjes fijngesneden verse basilicum aan toe.
Bereiding artisjok:
We zetten een pan water op en brengen deze aan de kook met een snuf zout. Verwijder de stelen van de artisjokken met een mes en verwijder ook de harde bladeren aan de onderkant. Artisjok heeft de neiging om snel te verkleuren, gebruik water met limoensap om het verkleuren tegen te gaan. Kook ze 20 minuten in kokend water en voeg de gebruikte limoen, die je over hebt na het maken van de limoen-basilicum mayo, toe aan het water. Spoel ze koud af en snijd de artisjokken doormidden. Verwijder de draden op de bodem door deze weg te schrapen met een mes. Spoel de artisjokken even na met water. Smeer de artisjokken in met olijfolie. Deze gaan 5 minuten eerder dan de Taurus entrecote op de grill. Bestrooi de artisjokken als laatste met wat gemalen zeezout.
Bereiding entrecote:
Zorg voor een directe zone in je BBQ. Bestrooi de entrecote met de naked gun powder rub van No Rubbish.
We grillen de entrecote mediumrood (50°C in de kern). Dit duurt ongeveer 2 á 3 minuten per kant.
Snijd de entrecote in plakjes en serveer deze direct met de gegrilde artisjok en de limoen-basilicum mayo.
Taurus biefstuk met balsamico uitjes
Biefstuk met Balsamico uiencompote
Ingrediënten:
2 stuks Taurus kogelbiefstuk van 150 gram
3 stuks rode uien
7 eetlepels donkere balsamico azijn
5 eetlepels bruine basterdsuiker
2 eetlepels olijfolie
gemalen zeezout en peper
Bereiding uiencompote:
Vooraf maken we een balsamico uiencompote. We koken drie gesnipperde rode uien in de balsamico- azijn met de bruine basterdsuiker. We voegen er een snufje zout en peper aan toe. Houd er rekening mee, dat wanneer je azijn kookt er een scherpe geur vanaf komt.
Kook het geheel zachtjes voor 30 minuten, houd het wel in de gaten dat het niet aanbrandt. Mocht het bijna droog koken, dan mag er een scheutje water bij.
Giet vervolgens het vocht af en laat de uitjes, afgedekt in een schaaltje, afkoelen op het aanrecht. We serveren deze er op kamertemperatuur bij.
Bereiding Taurus kogelbiefstuk:
Zorg voor een directe zone in je BBQ. Leg de biefstuk 15 minuten voordat je deze gaat grillen op een snijplank. We grillen de biefstuk mediumrood (50° in de kern). Dit duurt ongeveer 3 á 4 minuten per kant.
Maal na het grillen zeezout en peper over de biefstuk en snijd deze in plakken. We serveren de Balsamico uitjes er op kamertemperatuur bij.
Broodje Taurus worst
Broodje worst
Ingredienten:
2 stuks Taurus worsten
BBQuality The Original BBQsauce
2 afgebakken pistoletbroodjes
2 eetlepels gebakken uitjes
2 eetlepels atjar tjampoer
Bereiding broodje worst:
Ga je de platter maken dan gaan de worsten tegelijk met de meatballs op de BBQ, oftewel we garen deze indirect bij 150°Celsius. Gaar de worsten niet te lang door om uitdrogen te voorkomen, maximaal 65°Celsius in de kern. Op het laatst even grillen en lekker insmeren met de BBQuality BBQ saus.
Snijd de afgebakken broodjes open, plaats de worst erin en bestrooi de Taurus worst met gebakken uitjes en een beetje atjar tjampoer.
Als je deze platter maakt is dit samen met de meatballs het eerste wat op de BBQ gaat en het langste nodig heeft.
Taurus LTC Burger
LTC Burger
Ingrediënten voor 2 LTC Burgers:
2 stuks Taurus hamburgers
2 stuks hamburgerbroodjes of afgebakken bollen
1 kropje gewassen lolo blondo sla
2 roma tomaten in plakjes
2 eetlepels geraspte cheddarkaas
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels tomaten ketchup
1 rode ui in ringen gesneden
Bereiding LTC Burger:
LTC, lettuce, tomato and cheese. We gaan een lekkere frisse burger maken met sla, tomaat en wat geraspte cheddarkaas. We nemen hier lekker broodjes voor, indien nodig dan bak je nog even af.
We grillen de hamburgers op het rooster direct boven de hete kooltjes. Ze mogen best medium zijn, zo zijn ze het lekkerst. Als ze bijna klaar zijn strooien we er wat geraspte cheddarkaas overheen en laten dit uitsmelten. We snijden de broodjes open en roosteren de binnenkant.
Alles is klaar om de LTC burger te maken. Plaats op de gegrilde onderkant van het broodje mayonaise, sla, tomaat, dan de burger, rode ui ringen, tomatenketchup, kapje van het broodjes erop en een heerlijke burger is klaar.
Ga je de platter maken, dan leg je de hamburger tegelijk met de biefstuk op het rooster.
Tauros beef platter
Het is natuurlijk ontzettend gaaf om zo'n platter op tafel te zetten. Het is wel wat timen wanneer er iets op moet. Bij de recepten staat wat er als eerste op gaat. Wat het makkelijker kan maken is, al je 2 BBQ's in je bezit hebt, er ééntje klaar te maken voor een indirecte bereiding en ééntje voor direct bereiding. Daarnaast kun je als back up de oven in de keuken gebruiken. Deze kun je bijvoorbeeld op 100°Celcius instellen om bijvoorbeeld de meatballs in tomatensaus warm te houden, of eventueel de hamburgers met de cheddarkaas erop warm te houden. De smaak van de BBQ zit er al in, dus maak er gewoon gebruik van als dit makkelijker is.
Wanneer al dit lekkers klaar is, leg het op een schaal en serveer direct.
Smakelijk eten!!!!
Maak je dit Taurus beef platter recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.
Ingrediënten
- Voor de meatballs:
- Taurus gehakt 500 gr
- Ei 1 st
- Paneermeel 2 el
- Oregano 1 tl
- Knoflookpoeder 1 tl
- Geraspte cheddarkaas 2 el
- Gemalen zeezout 3 gr
- Gemalen peper 1gr
- Tomatenblokjes 1 blik 400 gr
- Knoflook 2 tenen (geperst)
- Tomatenpuree 70 gr
- Witte wijn 50 ml
- Suiker 1 tl
- Runderbouillon blokje 1 st
- Verse basilicum 8 blaadjes
- Olijfolie 2 el
- Gemalen peper en zeezout
- --------------------
- Voor de entrecote met artisjok:
- Taurus entrecote 200 gr 2 st
- NoRubbish Naked gun powder rub
- Verse artisjok 2 stuks
- Limoen 1 st
- Mayonaise 6 el
- Verse basilicum 4 blaadjes
- Gemalen zeezout en peper
- --------------------
- Voor deTaurus biefstuk met uiencompote:
- Taurus biefstuk 150 gr 2 st
- Rode ui 3 st
- Donkere balsamico azijn 7 el
- Bruine basterdsuiker 5 el
- Olijfolie 2 el
- Gemalen zeezout en peper
- --------------------
- Voor de broodjes worst:
- Taurus worsten 2 st
- Afgebakken pistoletbroodjes 2 st
- BBQuality The Original BBQsauce
- Gebakken uitjes 2 el
- Atjar tjampoer 2 el
- -------------------
- Voor de LTC burgers:
- Taurus burgers 2 st
- Hamburgerbroodjes 2 stuks
- Lolo blondo sla 1 klein kropje
- Roma tomaat 2 st
- Geraspte cheddar kaas 2 el
- Tomaten ketchup 2 el
- Rode ui 1 st