Tapas Vitello Tonnato van kalfsgehakt recept

Tapas Vitello Tonnato van kalfsgehakt recept | BBQuality

Inleiding

Tapas Vitello Tonnato van kalfsgehakt recept

Vitello tonnato, een bekend Italiaans gerecht wat bestaat uit kalfsvlees en tonijn. Vaak wordt met de tonijn een saus gemaakt, die bij een bereidde kalfsmuis geserveerd wordt. We gaan tapas maken, tapas van kalfsgehakt en een mousse van tonijn. We maken een rol gevuld met de tonijn en deze gaan we op de BBQ bereidden. Daarbij gegrilde puntpaprika en geroosterd brood.

Het tapas Vitello Tonnato van kalfsgehakt recept is geschikt voor 4-8 personen, afhankelijk wat je erbij maakt.

Ingrediënten:

  • 500 gram kalfsgehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 blik tonijn (200 gram uitlekgewicht)
  • 5-6 ansjovisfilets
  • 2 theelepels kappertjes
  • 1 bos basilicum
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 4 stuks zongedroogde tomaat
  • 2 rode puntpaprika's
  • peper en zout

Voorbereiding:

We gaan beginnen met de tonijn. Laat de tonijn goed uitlekken en doe de tonijn in een mengkom. Snijd de kappertjes, zongedroogde tomaat en de ansjovisfilets(indien gewenst even afspoelen voor minder sterk/zout) fijn. Voeg deze samen met de crème fraîche aan de tonijn toe. Snijd 10 basilicumblaadjes fijn en voeg dit toe aan de tonijnmousse. Roer het geheel goed glad.

Meng het kalfsgehakt met ei en paneermeel. Breng het vervolgens op smaak met peper en zout. Pak een snijplank en leg hier plastic folie overheen. Maak 2 bollen van het gehakt en rol deze uit met een deegroller met een stuk bakpapier ertussen. Maak in totaal 2 rechthoeken die ongeveer 1 centimeter dik zijn.

Leg in het midden van de rechthoek een strook met basilicumblaadjes en leg hier de tonijnmousse op. Beoordeel even of je niet teveel mousse erop hebt liggen om een mooie gesloten rol te maken. Met de folie die onderop ligt kun je het gehakt dichtrollen. Duw op de naad het gehakt meer op elkaar en leg deze afgedekt in de koelkast tot de BBQ gereed is.

Begin met de kolen in de BBQ met deksel aan te steken. We gaan de BBQ indirect en direct gebruiken. Ofwel recht boven de kolen en met een heat-deflector ertussen. Wat ook kan is de kolen aan de ene kant van de BBQ leggen en aan de andere kant garen. Wanneer de kolen heet zijn gaan we eerste de puntpaprika's roosteren. Daarna indirect inrichten om 160° Celsius te garen.


Bereiding

Leg de rollen voorzichtig op het rooster en gaar deze indirect bij 160° Celsius voor 15 minuten. Tijdens het garen gaan we de puntpaprika's pellen, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. Snijd de ciabatta of stokbrood in dunne plakken. Voel even tussendoor of de rollen door het garen wat steviger aanvoelen. Als deze stevig aanvoelen gaan we de rollen nog even direct grillen rondom. Tegelijkertijd gaan we de plakken brood roosteren.


Tapas Vitello tonnato

Snijd de rollen Vitello Tonnato in plakken en leg deze op een plank met de geroosterde puntpaprika en geroosterd brood.

Maak een broodje met een plak vitello tonnato met geroosterde paprika en je hebt een heerlijke tapa.

Smakelijk!!!

Maak je dit tapas Vitello Tonnato recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.