Tagliata met flat iron en garnalen recept

Tagliata met flat iron en garnalen recept | Garnalenspies | BBQuality Fish rub | BBQuality Steak rub | Pecorino | Maikel | BBQuality

Inleiding

Dit tagliata met flat iron en garnalen recept is een leuke twist op een Italiaanse klassieker die perfect bij de zomer past. De combinatie van sappige flat iron steak en knapperige garnalen zorgt voor een verrassende en smaakvolle maaltijd. Perfect voor een zomerse avond met vrienden of familie, waar je kunt genieten van de zon en goed gezelschap.

Tagliata

Voorbereiding

BBQ

Begin met het aansteken van de BBQ met voor een helft een directe opstelling en 1 helft een indirecte opstelling met een dome-temperatuur van 220 graden Celsius.

Benodigdheden

  • BBQ voor een directe en indirecte bereiding 
  • Skillet
  • Kaas of rasp
  • Mes
  • Snijplank

Rubben maar!

Haal de flat iron minimaal 1 uur van tevoren uit de koelkast zodat deze op temperatuur kan komen. Voorzie de garnalen van de BBQuality fish rub en de flat iron van de BBQuality Steak rub en zet deze aan de kant.

Doe een beetje olijfolie en zout over de tomaatjes, leg ze op de indirecte zijde van de BBQ, en laat ze ongeveer 10 tot 15 minuten roosteren. Laat ondertussen een skillet op de directe zijde opwarmen. Zodra deze warm is, rooster je voorzichtig de pijnboompitjes zonder olie en haal ze daarna uit de pan.

Bereiding

Grillen

Grill hierna de flat iron aan beide kanten mooi aan op de directe zijde tot een kerntemperatuur van 50 graden Celsius. Haal hem dan van de BBQ en laat hem rusten. Grill nu de garnalen een paar minuten; ze hebben niet lang nodig. Zodra ze kleur hebben aan de buitenkant, zijn ze al goed en kun je ze van de BBQ halen. Haal ook de tomaatjes van de BBQ zodra ze mooi geroosterd zijn.

Serveren

Opmaken

Pak hiervoor nu een grote schaal of plank en leg hier een mooie laag rucola op. Giet er een beetje olijfolie overheen. Snij de flat iron in plakken en verdeel deze over de rucola. Leg de garnalen en tomaatjes speels over het geheel. Giet er nu een beetje balsamicoazijn overheen en strooi de pijnboompitjes erover. Rasp of schaaf de pecorino over het gerecht en breng het op smaak met gerookt zeezout.

Buon appetito

Deze variatie op een Italiaanse klassieker in bewegende beelden? Bekijk het op BBQuality-TV!

Maak je mijn tagliata met flat iron en garnalen recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!