Taco’s met garnalenspies recept
Inleiding
Taco's met garnalenspies recept
Taco’s zijn altijd een goed idee, vind ik! Om een keer af te wisselen, gebruiken we in dit recept garnalenspiesen die worden gekruid met de BBQuality Fish rub. Bij de taco’s serveren we een jalapeño-limoen-yoghurtsausje en een frisse wortelsalade. Om het geheel compleet te maken, strooien we op het laatste nog wat The Finish (zout) over de taco’s.
Ingrediënten
Taco's
- 6 garnalenspiesjes
- 150 gram julienne wortel
- 2 limoenen
- 1 mango
- Tortilla wraps (klein)
- 0,5 rode ui
- 1 jalapeño peper
- 2 tomaten
- 1 handje koriander
- 150 gram (Griekse) yoghurt
- Witte wijnazijn
- Peper & zout
- BBQuality Fish rub
- No Rubbish The Finish
Benodigdheden
Voorbereiding
Wortelsalade
Doe voor de frisse wortelsalade de julienne wortel in een mengkom. Snijd een halve rode ui in zo fijn mogelijke halve ringen en voeg deze toe aan de wortel. Snijd de jalapeño-peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Hou je van pittig, laat dan de zaadjes zitten. Snijd een helft van de jalapeño-peper in zo fijn mogelijke blokjes en voeg deze toe aan de wortel en ui. Snijd 2 tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaat in dunne reepjes en voeg ook deze toe aan de wortel. Snijd als laatste 3 takjes koriander fijn en voeg ook deze toe. Knijp een halve limoen uit over de salade en voeg een scheutje witte wijnazijn toe. Roer goed door en breng op smaak met zout. Zet de salade in de koelkast tot gebruik.
Jalapeño yoghurt saus
Snijd de overgebleven jalapeño-peper in zo fijn mogelijke blokjes en doe deze in een kommetje. Voeg de (Griekse) yoghurt toe. Rasp een halve limoen en voeg de rasp toe aan de yoghurt, knijp de halve limoen uit boven de saus en roer alles goed door. Voeg 1 theelepel paprikapoeder en zout toe en roer alles goed door. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak. Zet de saus in de koelkast tot gebruik.
BBQ
Vul de BBQ met houtskool en steek deze aan. Bereid de BBQ voor op een indirecte bereiding bij een dome-temperatuur van ongeveer 180 graden Celsius.
Bereiding
Tortilla’s verwarmen
Als de BBQ op temperatuur is, kunnen de tortilla wraps verwarmd worden. Leg de wraps op het rooster en verwarm ze ongeveer 2 minuten. Het gaat erom dat de wraps zachter en flexibeler worden. Als de wraps warm en flexibel zijn, haal je ze van de BBQ en pak je ze in een handdoek zodat ze warm blijven.
Garnalen kruiden en garen
Bestrooi de garnalenspiesen aan beide kanten met de BBQuality Fish rub. Leg de garnalenspiesen op de BBQ en gaar ze tot een kerntemperatuur van ongeveer 58 graden Celsius. Zodra deze temperatuur is bereikt, haal je de garnalenspiesen van de BBQ.
Serveren
Wraps maken
Bestrijk de wraps met wat van de yoghurtsaus en leg hier wat van de frisse wortelsalade op. Leg de garnalenspies op de wortelsalade en besprenkel de garnalen nog met wat van de saus. Leg er een partje limoen en een blaadje koriander bij. Bestrooi de taco’s als laatste met wat van het No Rubbish The Finish zout.
Wil je dit heerlijke gerecht ook in bewegende beelden zien? Bekijk het op BBQuality-TV!
Heb je mijn taco's met garnalenspies recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @chefs_bbq_table en ik plaats je gerecht in mijn story.