Surf ‘n’ Turf spies recept met rucola-mayonaise

Surf 'n' Turf spies recept met rucola-mayonaise | BBQuality

Inleiding

Nu is een gerecht uit de jaren ’60 van vorige eeuw niet echt een klassieker te noemen maar voor veel mensen is het dat toch wel. De combinatie van schaal en schelpdieren (de surf) en rood vlees (de turf) is er een waar je menig mens wakker voor kunt maken.

De makkelijkste manier om dit gerecht op een BBQ klaar te maken is en blijft toch wel de surf ‘n’ turf spies. Dit Surf 'n' Turf spies recept met rucola-mayonaise is makkelijk om voor te bereiden, makkelijk om te bereiden maar oprecht een gerecht wat zeker in de smaak zal vallen!

Aangezien de grote garnalen al flink “ge-knoflookt” zijn zou de meest voor de hand liggende saus (knoflook) een beetje overkill zijn. Maar gelukkig bestaat er een perfect alternatief: Rucola-mayonaise!

Ingrediënten

  • 500 gram Jumbo garnalen gepeld 
  • 500 gram diamanthaas
  • 1,5 eetlepel gehakte knoflook (die uit een potje)
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 2 theelepels ui poeder
  • 50 gram rucola
  • 5 eetlepels mayonaise
  • appelcider azijn
  • zonnebloem olie

Extra benodigheden

Voorbereiding

Meng in een kom de knoflook, gedroogde peterselie en de ui poeder met een scheutje olie tot je een half vloeibare papje krijgt (beetje de dikte van havermout).

Schep de gepelde (en ontdooide) garnalen hier doorheen en doe dit allemaal in een afsluitbare diepvrieszak en leg deze voor 4 tot 8 uur in de koelkast.

Doe de rucola en mayonaise in kom en pureer dit met een staafmixer tot alle rucola zo fijn mogelijk is: breng op smaak met een scheutje appelcider azijn, peper en zout. Dek de rucola mayonaise af met huishoudfolie en zet deze ook 4 tot 8 uur in de koelkast.

Bereiding

Snij de diamanthaas in blokken van circa 2 a 2,5 cm. Neem 2 prikkers per spies en rijg hierop de blokken diamanthaas om en om met de garnalen en grill ze 2,5 á 3 minuten per kant af op de BBQ. Serveren met rucola mayonaise en genieten maar!


Maak je mijn Surf 'n' Turf spies recept met rucola-mayonaise en plaats je dit op Instagram? Tag @foodbyosfa en ik plaats je gerecht in mijn story.

Ingrediënten

  • Garnalen gepeld jumbo 500 gram
  • Diamanthaas 500 gram
  • Gehakte knoflook 1,5 eetlepel
  • Gedroogde peterselie 1 eetlepel
  • Ui poeder 2 theelepels
  • Rucola 50 gram
  • Mayonaise 5 eetlepels
  • Appelcider azijn
  • Zonnebloemolie

  • Extra benodigdheden:
  • Satéprikkers
  • Afsluitbare diepvrieszak
  • Staafmixer