Surf en turfed Dutch baby recept
Inleiding
Surf en turfed Dutch baby recept
Een Dutch baby is een Amerikaanse versie van onze pannenkoek en de Duitse Pfannkuchen, maar toch ook weer heel anders. Het heeft veel weg van een Yorkshire pudding. Samen met deze luxe versie van surf en turf maakt het een heerlijk en leuk decadent gerecht.
Ingrediëntenlijst
Surf en turf
- 2 stuks kreeftenstaart
- 350 gram (Angus) ribeye
- 300 gram trostomaatjes
- 100 gram groene aspergetips
- 100 gram roomboter
- 1 eetlepel The Hulk rub
- 1 eetlepel The Looks rub
- 1 eetlepel The Taste rub
- 2 theelepels knoflookpulp
- 15 gram peterselie
- gemengde sla
- Gerookt zeezout amandel
Dutch baby
- 6 eieren
- 300 gram melk
- 200 gram bloem
- 2 theelepels zout
- 50 gram boter
Benodigdheden
- BBQ voor directe en indirecte bereiding
- Meerdere skillets en sauspannetjes
- Grote gietijzeren hapjespan
- Kwast
- Keukenschaar
- Snijplank
Voorbereiding
BBQ
Begin met het aansteken van de BBQ met voor de helft een directe opstelling en de andere helft een indirecte opstelling en breng hem naar een dome-temperatuur 220 graden Celsius.
Surf en turf
Hak de peterselie fijn en doe deze samen met de boter en knoflookpulp in een sauspan. Houd een beetje peterselie achter. Doe de tomaatjes in een skillet en giet er wat olijfolie overheen en bestrooi met het gerookte zeezout. Voorzie de ribeye van The Taste rub en zet apart. Nu gaan we de kreeftenstaarten klaarmaken. Dit doen we door aan de bovenkant in de lengte door te knippen tot de onderste schaal. Breek de een-na-laatste schaal van de kreeftenstaart eraf. Maak met je vinger het vlees helemaal los van de schaal, behalve aan de punt, en leg het nu door de gebroken schaal boven op de staart en verwijder het darmkanaal. Voorzie de staarten nu van The Hulk rub.
Bereiding
Aan de slag
Zet nu een skillet op de directe zijde van de BBQ en laat deze opwarmen. Leg de kreeftenstaarten en de pannetjes met de tomaatjes en knoflookboter erbij. Laat de tomaatjes lekker roosteren en de kreeftenstaarten garen tot een kerntemperatuur van 62 graden Celsius. Smeer de staarten tussendoor in met de knoflookboter voor extra smaak.
Grillen
Grill ondertussen de ribeye op de directe zijde tot een kerntemperatuur van 62 graden Celsius en laat deze daarna rusten. Doe wat olijfolie in de skillet op de directe zijde en bak hier de aspergetips in, samen met The Looks Rub, tot de gewenste gaarheid.
Dutch baby
Zet de grote hapjespan op het indirecte gedeelte van de BBQ en laat deze goed opwarmen. Meng in een kom eerst de eieren en melk en klop dit goed door elkaar. Voeg dan beetje bij beetje de bloem en het zout toe tot je een mooi glad beslag hebt. Als de skillet goed warm is, doe dan de boter in de pan en laat deze smelten. Zodra de boter gesmolten is, voeg je zo snel mogelijk het beslag toe aan de pan. Sluit nu de deksel zo snel mogelijk en bak de Dutch baby voor 20 minuten. Na 20 minuten moet hij goed opgepoft zijn. Het midden zakt na een korte tijd weer in, zoals het hoort.
Serveren
Dutch baby opmaken
Haal de Dutch baby van de BBQ en snijd de ribeye na het rusten aan. Doe wat sla in het midden van de Dutch baby en leg de ribeye erop. Leg vervolgens de kreeftenstaarten, asperges en tomaatjes ook op de Dutch baby. Serveer samen met de overgebleven knoflookboter.
Eet smakelijk!
Wil je dit Surf en Turf 2.0 gerecht graag in bewegende beelden zien? Bekijk het op BBQuality-TV!
Maak je mijn surf en turfed Dutch baby recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!