Spidersteak recept

Spidersteak recept - BBQuality

Introductie

Hier een lekker en simpel gerecht voor de Spidersteak. Haal het vlees ten eerste uit de koelkast en laat het daarna op kamertemperatuur komen. 

Als het vlees op kamertemperatuur volg je vervolgens de onderstaande stappen.

  1. Besprenkel het vlees met zeezout;
  2. Grill het vlees daarna op een gietijzeren rooster;
  3. Grill beide kanten van het vlees vervolgens ongeveer 5 min op 180 graden;
  1. Pak een stuk aluminium folie
  2. Snij de knoflook open aan de bovenkant en leg het op het aluminium folie.
  3. Besprenkelen de knoflook rijkelijk met zout en peper. Giet daarna nog een scheut olijfolie erover. Een scheut olijf olie erin. Inpakken in aluminiumfolie en dan circa half uur boven of tegen de kolen aan.
  4. Leg het vlees erbij en leg het ongeveer 30 minuten boven of tegen de kolen aan

TIP!

Wij hebben er een broodje van gemaakt met wat knoflook en een bbq saus na keuze(met een iets zoete twist is aan te raden)

Ingrediënten

  • Spidersteak
  • Zeezout
  • Peper
  • Knoflook
  • Olijfolie
  • Hamburgerbolletjes
  • Aluminiumfolie
  • BBQ saus ( met een zoete twist )