Spareribs met honing-ketjap marinade recept
Inleiding
Spareribs: een van de meest gemaakte gerechten op de BBQ! Meestal met een rub, maar we zijn nu een keer voor een natte marinade gegaan. Ook is dit spareribs met honing-ketjap marinade recept een snellere manier van bereiden op een iets hogere temperatuur. Resultaat heerlijke sticky ribs met een lekkere bite. Lees snel verder!
Ingrediënten voor 2 personen
Spareribs
- 2 spareribs met ketting
- 5 eetlepels ketjap manis
- 5 eetlepels honing
- 5 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels appelazijn
- 2 eetlepels Grill & Smoke spareribs rub
- ½ eetlepel worcestershire saus
- 2 theelepels gemberpulp
- 1 theelepel tamarinde pasta
- 1 theelepel tabasco
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 2 blokjes steeneik rookhout
Garnering
- Sesamzaadjes
- Bosui in ringen
- Krokante uitjes
Benodigdheden
- BBQ voor indirecte bereiding
- Tang
- Grote zak
- Eventueel vacumeermachine
- Pannetje
- Lepel
Aan de slag met de spareribs
BBQ voorbereiden
Begin met het aansteken van de BBQ voor indirecte hitte met een dome-temperatuur van 130 graden Celsius.
Spareribs marineren
Haal de spareribs uit de verpakking en verwijder met een bot mes of de achterkant van een lepeltje het vlies van de botten.
Maak van de ketjap, honing, gember, soja, rub, tamarinde, tabasco, worcestershire en azijn één marinade. Dit doe door alles te mengen.
Maak de sjalotten en knoflook schoon. Snijd de sjalotten in 6 parten en plet de knoflook. Doe de spareribs in een grote zak of vacuumzak en voeg de marinade, ui en knoflook toe. Probeer er vervolgens zoveel mogelijk lucht uit te halen of vacumeer ze. Laat dit nu minimaal 4 uur marineren bij voorkeur in de nacht.
Time to BBQ!
De volgende dag haal je de spareribs uit de marinade. Let op: bewaar de marinade!
Leg nu het rookhout op de kolen en de spareribs op de rooster. Laat het vlees nu 4 uur roken op 130 graden Celsius. Smeer elk uur in met de overgebleven marinade. Na de derde keer insmeren, kook je de overgebleven marinade in tot een mooie sticky saus. Smeer het laatste half uur de ribs in met de ingekookte marinade.
Serveren
Haal de spareribs van de BBQ en bestrooi ze met sesamzaadjes, bosui en krokante uitjes. Eet smakelijk!!
Bekijk de video van deze geweldige creatie op BBQuality-TV!
Maak je mijn spareribs met honing-ketjap marinade recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!