Smashed kip gyoza recept

Smashed kip gyoza recept | Kippengehakt | BBQuality

Inleiding

Dit smashed kip gyoza recept is een versie op een trend van de laatste tijd: De wat bekendere smashed taco’s worden nu smashed gyoza. Een leuke en gemakkelijke manier om deze lekkernij te maken en daarbij toch het effect te houden van gyoza.

Ingrediënten

Gyoza

  • 500 gram gekruid kippengehakt
  • 200 gram fijn gesneden spitskool
  • 30 gyoza vellen
  • 3 stengels bosui
  • 1 eetlepel Piri Piri Rub
  • 2 theelepels knoflookpulp
  • 1 theelepel gemberpulp
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 theelepels sojasaus
  • ½ theelepel zout

Dipsaus

  • 1 stengel bosui
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 3 eetlepels water
  • ½ rode peper
  • ½ eetlepel sesamzaadjes
  • 1 theelepel knoflookpulp

Wat je ook nodig hebt...

  • Barbecue met mogelijkheid tot direct garen
  • Tang
  • Skillet / plancha
  • Kom
  • Stoom dome of aluminiumbakjes

Voorbereiding

Begin met het aansteken van de BBQ. Zorg evoor dat je met een dome-temperatuur van 180 graden Celsius kan werken. De BBQ heeft een directe opstelling nodig. Laat de plancha of skillets goed mee opwarmen.

Dipsaus

Snijd de bosui en rode peper in dunne ringen. Meng nu alle ingrediënten door elkaar en de dipsaus is klaar. Hoe makkelijk kan het zijn?

Gyoza

Begin met het snijden van de bosui in dunne ringen. Meng vervolgens alle ingrediënten, behalve de gyoza vellen, goed door elkaar.

Verdeel dit mengsel nu in 30 gelijke hoopjes. Vul nu een van de spuitflesjes met water en de ander met olie. Nu kun je de smashed gyoza gaan bakken op de BBQ!

Doe een klein laagje olie in de skillet of op de plancha. Leg een paar hoopjes van het mengsel erop met net genoeg ruimte, zodat je ze kunt smashen.

Smashen maar!

Leg nu op elk hoopje een gyoza vel en smash deze met de spatel of smasher. Bak deze kort aan tot het gehakt gekleurd is. Dit heeft vaak maar heel kort nodig.

Draai de gyoza vervolgens om en voeg een beetje olie en een flinke scheut water toe. Dek de gyoza meteen af met de stoom dome of aluminium bakje, zodat de stoom niet kan ontsnappen. Laat dit zo gaan tot het geluid van stomen omgaat naar bakken. Dit duurt ongeveer 1 minuut.

Haal tot slot de dome eraf en kijk of ze al krokant genoeg zijn. Zo niet, bak dan nog iets langer. Is de gyoza zo krokant als je wilt? Haal ze dan van de barbecue. Herhaal dit tot alle gyoza zijn gebakken.

Serveren maar!

Serveer de gyoza zo snel mogelijk samen met de dipsaus. Garneer eventueel af met wat extra rode peper, bosui en sesamzaadjes. Enjoy!

Je kunt dit recept nu bekijken op BBQuality-TV!

Maak je mijn smashed kip gyoza recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.