Shotgun shells recept

Inleiding
Shotgun shells recept! Leuke en vernieuwde versie op een bekende bbq snack: de shotgun shells. Deze wat grotere versie met een ander jasje is net iets anders, maar daardoor zeker niet minder lekker.
Ingrediëntenlijst
Shotgun:
- 1 ½ kilogram rundergehakt
- 200 gram ui - ongeveer 3 uien
- 400 gram paprika - ongeveer 3 paprika’s
- 200 gram kaas naar keuze
- 120 gram jalapeño uit pot
- 50 gram BBQuality all purpose rub
- 20 gram BBQuality SPG rub
- 24 stuks gordita’s (mini wraps)
- 24 plakken ontbijtspek
- BBQualty the Cherry BBQ saus
- 1 blokje rookhout amandel

Benodigdheden
- Barbecue voor indirecte bereiding
- Kom
- Thermometer
- Kwast
- Mes
Voorbereiding
Begin met het aansteken van de BBQ voor indirecte hitte en breng hem naar een dome-temperatuur van 130 graden Celsius.
Klaar voor de shotgun shells?
Mix voor de rolletjes
Snipper de ui, snijd de paprika in kleine blokjes en hak de jalapeño pepers. Meng nu het gehakt, paprika, ui, jalapeño, rubs en de kaas. Verdeel ze vervolgens in 24 porties van ongeveer 100 gram per stuk. Maak staafjes van dezelfde breedte als de gordita’s.



Rollen & op de BBQ
Rol het gehaktmengsel nu in de gordita’s en rol vervolgens de gevulde gordita's ieder in een plak ontbijtspek. Leg nu het blokje amandel rookhout op de kolen en de shotgun shells op het rooster. Rook deze nu tot een kerntemperatuur van 56 graden Celsius. Smeer ze nu in met de BBQ saus en gaar ze nog eens 5 minuten, zodat ze lekker sticky worden.



Serveren
Serveer de heerlijke, smaakvolle shotguns snel uit. Geniet ervan!
Meer zien van dit recept? Bekijk nu de video op BBQuality-TV!
Maak je mijn shotgun shells recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!
