Ribeye philly cheese steak recept

Ribeye philly cheese steak recept | SPG rub | Maikel | BBQuality

Ribeye philly cheese steak recept

Een heerlijke klassieker, deze Philly Cheese Steak. Fijn gesneden ribeye, snel en op hoge temperatuur gebakken samen met ui, paprika en Fior di Latte kaas, geserveerd op een lekker broodje. Wat wil je nog meer?

Ingrediëntenlijst

Philly cheese steak

Benodigdheden:

Voorbereiding

BBQ

Begin met het aansteken van de BBQ met een directe opstelling en breng hem naar een dome-temperatuur van 180 graden Celsius. Warm de skillet of gietijzeren plaat meteen mee op.

Snijden maar!

Als eerste snijden we de uien en paprika in reepjes en zetten deze apart. Snij de ribeye ook in dunne plakken, zo dun mogelijk, en meng deze met 2 eetlepels BBQuality SPG rub. Snij de broodjes door, maar niet helemaal, zodat de bovenkant en onderkant aan elkaar blijven zitten, en haal er een beetje van de binnenkant uit.

Bereiding

We gaan bakken!

Bak daarna de uien en paprika met de laatste eetlepel BBQuality SPG rub in de skillet of op de plaat tot ze mooi gekleurd zijn en haal ze dan even van de BBQ. Nu kunnen we de ribeye gaan bakken; probeer de plakjes meteen een mooie bruine kleur te geven en roer op tijd door. Als ze een mooie kleur hebben, kunnen de paprika en ui er weer doorheen gemengd worden. Voeg nu de Fior di Latte toe en laat dit kort smelten voordat je alles goed door elkaar mengt.

Serveren

Philly cheese steak broodje

Verdeel de philly cheese steak nu in twee porties, één voor elk broodje. Klap het broodje open, leg het bovenop een van de porties en schep het vlees er dan met een spatel onder, draai alles om zodat het in het broodje zit.

Eet smakelijk!

Deze Amerikaanse klassieker in bewegende beelden? Bekijk de korte video op BBQuality-TV!

Maak je mijn ribeye philly cheese steak recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!

Beoordelingen

23 juli 2024

Beste Ribeye philly cheese steak recept! En nog best makkelijk zelf te maken, bedankt!