Reerollade recept met hete bliksem en mosterd jus

Reerollade recept met hete bliksem en mosterd jus | BBQuality

Reerollade recept met hete bliksem en mosterd jus

Deze reerollade heeft eigenlijk niet heel veel nodig. De rollade is al gekruid en goed op smaak. Door de reerollade langzaam te garen blijft deze lekker sappig. De rollade kan zowel in de oven als op de BBQ bereid worden. In dit reerollade recept garen we de rollade op een rotisserie op de BBQ (heb je geen rotisserie dan kan je de rollade indirect op het rooster bereiden). En omdat de BBQ dan toch heet is kunnen we gelijk de uien en de appel poffen voor de hete bliksem.

Ingrediëntenlijst:

  • 1 reerollade
  • 700 gram geschilde kruimige aardappels
  • 2 Elstar apples
  • 45 gram gezouten roomboter
  • 2 mespuntjes kaneel
  • 150 milliliter melk
  • 2 witte uien
  • 3 gram mosterdzaad
  • 0,5 liter runderbouillon
  • 1 laurier blaadje
  • Allesbinder
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Benodigdheden:

  • Appelboor
  • Aluminiumfolie
  • Pureestamper

Bereiding

Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 140 graden Celsius.

Verwijder het klokkenhuis van de appels met de appelboor. Strooi bij iedere appel een mespuntje kaneelpoeder op de bovenkant. Pak de appels nu in met aluminiumfolie. Leg de uien en de appels op de BBQ.

Schil nu de aardappels en doe deze in een pan met ruim koud water en zout.

Zet de pan met aardappelen op en breng aan de kook.

Reerollade

Spies de rollade op de rotisserie en hang deze in de BBQ. Zet ondertussen een pannetje op het vuur met de runderbouillon, mosterdzaad en laurier. Kook de bouillon voor 1/3 in.

Controleer iedere 20 minuten de kerntemperatuur van de rollade. De kerntemperatuur moet 56 graden Celsius worden.

Als de appels zacht zijn haal je deze van de BBQ en laat je ze iets afkoelen.

Het zelfde geld voor de uien.

Als de aardappelen gaar zijn giet je deze af en stoom je ze even droog in de pan. Stamp de aardappelen met een pureestamper en voeg de melk en de boter toe. Roer goed door en breng de puree op smaak met peper en zout. Voeg een scheutje olijfolie toe aan de puree, zo krijg je een mooie glanzende puree. Snij de appels in grove stukken en voeg deze toe aan de puree.

Verwijder de schil van de uien en snij deze zo fijn mogelijk. Voeg 2/3 van de gesneden ui toe aan de puree.

Haal het laurierblaadje uit de runderbouillon en voeg de overgebleven ui toe.

Breng de bouillon aan de kook en bind deze af met de allesbinder tot de gewenste dikte.

Als de rollade een kerntemperatuur van 56 graden heeft bereikt haal je deze van de BBQ en laat je hem 15 minuten rusten onder los aluminiumfolie.

Verwarm indien nodig de hete bliksem en jus nog even kort. Verwijder het touw van de rollade en snij deze in gelijke plakken.

Serveer de rollade met de hete bliksem en de mosterd gepofte uien jus.

Smakelijk eten!

Maak je mijn reerollade recept met hete bliksem en mosterd jus en plaats je dit op Instagram? Tag @chefs_bbq_table  en ik plaats je gerecht in mijn story.