Recept lamsrack honing-tijm

Recept lamsrack BBQuality

Voorbereiden

Doe de honing en zonnebloemolie in een diepe kom en roer goed door elkaar. Als het geheel nog erg stroperig is, mag er nog wat zonnebloemolie bij. Roer de fijngehakte tijm, het knoflookpoeder en het gemalen venkelzaad door het mengsel en breng verder op smaak met zout en peper.

Marineren

Haal de lamsracks goed door het mengsel zodat ze helemaal bedekt zijn. Dek de kom vervolgens af met vershoudfolie en laat het vlees minimaal twee uur marineren (het beste resultaat krijg je echter rond de 24 uur).

Bereiden

Leg de lamsrackjes op het hete gedeelte van de barbecue en bak ze even stevig aan. Met een paar takjes tijm kun je het vlees af en toe nog aanstippen met de marinade. Bij een mooie bruine kleur kunnen de lamsrackjes richting het wat koelere gedeelte van de barbecue om van binnen verder te garen. Na ongeveer 10 tot 15 minuten zijn ze klaar.

Bereidingstip:

Lamsrack moet van binnen rosé blijven en van buiten krokant. Zorg ervoor dat de bbq goed warm is om vervolgens de lamsrack met hun ribbetjes buiten de bbq te plaatsen. Hierdoor verbranden de ribbetjes niet. Gebruik een kerntemperatuurmeter om het optimale resultaat te bereiken (wij vinden 60 graden de ideale kerntemperatuur).

Ingrediënten

  • Lamsrackjes 4
  • Fijngehakte verse tijm 4 takjes
  • Bloemenhoning 3 eetlepels
  • Venkelzaad (gemalen) 3 theelepels
  • Knoflookpoeder 2 theelepes
  • Zonnebloemolie 8 eetlepels