Real Cubano Sandwich recept van Heyde Hoeve procureur
Inleiding
Paul vroeg mij om een recept te bedenken met een prachtige Duroc procureur van het Brabantse Heyde Hoeve varken. Prachtig mooi varkensvlees met een mooie marmering en een subtiele smaak en dat van eigen bodem. Ik had vrijwel meteen een gaaf recept in gedachte dat perfect combineert met dit mooie Duroc vlees. Ik ga er een heerlijke sandwich mee maken. Veel plezier met het lezen en eventueel maken van mijn Real Cubano Sandwich recept van Heyde Hoeve procureur.
- 1 kilo Heyde Hoeve procureur
- 2 eetlepels gele mosterd
- 1 jalapeño peper
- 1 sjalot-ui
- 5 tenen knoflook
- 1 potje augurk
- 350 ml vers geperste sinaasappelsap
- 3 takjes verse oregano
- 8 muntblaadjes
- 3 limoenen
- 7 snackkomkommers
- 1 liter mangosap
- 2 el appelciderazijn
- 2 tl suiker
- peper en zout
- 2 baguettes rustiek (afbak mag)
- 100 gr roomboter
- 8 plakken emmenthaler (of goede lichte kaas)
- 300 ml kippenbouillon
Marinade
Rasp de schil van 1 limoen op de rasp. Rasp niet meer dan 2 keer heen en weer, zodat je enkel het groen van de schil raspt en niet het witte.
Schenk het sinaasappelsap in een blender, knijp de limoenen uit (zonder de pitjes, eventueel door een zeef) en snijd de knoflook en sjalot grof en voeg toe. Voeg de oreganoblaadjes, muntblaadjes, limoenschil, peper en zout naar smaak toe en draai het geheel tot een mooie marinade.
Schenk de marinade in een ziplock bag en doe het vlees in de zak. Laat de lucht uit de zak en trek de zipper dicht. Leg het vlees in een schaal en laat 24 uur marineren. Keer het vlees af en toe om.
Na 24 uur...
Haal het vlees uit de zak en laat rustig even uitlekken en zorg dat er zo veel als mogelijk van de marinade behouden blijft. Het verse groen van de marinade kan lekker op het vlees blijven zitten, veeg dit niet weg.
Bereiding
Steek de BBQ aan en stel deze in op een dome-temperatuur van 185 graden Celsius.
Leg het vlees in de BBQ en rooster het ongeveer een uurtje tot het een mooie bruine kleur heeft.
Na een uurtje of wanneer het vlees de juiste kleur heeft haal je het van de BBQ.
Giet de overgebleven marinade in een schaal, gietijzeren pan of dutch oven en voeg er de kippenbouillon aan toe. Breng de BBQ terug naar 150 graden Celsius. Plaats de deksel op de pan en laat verder garen tot een kerntemperatuur 87 graden Celsius.
Bij deze temperatuur heb je nog een mooie stevigheid om het vlees te snijden. Zodra je boven de 90 komt wordt het snel pulled pork. Als je pulled lekkerder vindt dan kan je prima nog even doorgaren.
Haal het vlees uit de schaal en dek even af om 30 minuten te laten rusten.
Pak de baguette en snijd de kop en kont ervan af en snijd de baguette midden door.
Besmeer de binnenkant met roomboter en rooster het broodje.
Neem de broodjes van de BBQ. Plaats een skillet in de BBQ, sluit de deksel en laat de skillet op temperatuur komen.
Besmeer nu de buitenkant van het broodje weer met roomboter.
Besmeer nu de binnenzijde aan de bovenzijde met mosterd en beleg de onderzijde met plakjes augurk.
Snijd het vlees in zo`n dun mogelijke plakjes en beleg de broodjes rijkelijk.
Snijd de kaas op maat van het broodje en beleg met 2 plakjes per broodje op het vlees.
Doe de bovenkant van het broodje op de onderkant en je Cubano is klaar voor de laatste stap.
Open de BBQ en plaats de broodjes boven directe hitte, maar vooral niet te heet. Een dome-temperatuur van 140 graden Celsius is meer dan genoeg. Plaats de hete skillet op de broodjes en sluit de deksel van de BBQ. Laat de broodjes grillen voor een paar minuten en controleer of het niet te hard gaat.
Zodra je ziet dat het broodje bruin wordt aan de onderkant draai je het om en herhaal deze stap nog een keer. Plaats ook de skillet weer terug op de broodjes.
Snijd de broodjes midden door of schuin door het midden en schuif lekker aan. Schenk een lekkere Cuba libre of Mojito in en waan jezelf in een gezellige cantina in Havanna.
Smakelijk!
Maak je mijn Real Cubano Sandwich recept van Heyde Hoeve procureur en plaats je dit op Instagram? Tag @foodboozeandbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.
Ingrediënten
- Procureur Heyde Hoeve 1 kg
- Gele mosterd 2 el
- Jalapeño peper 1
- Sjalot-ui 1
- Knoflook 5 tenen
- Augurk 1 potje
- Vers geperste sinaasappelsap 350 ml
- Verse oregano 3 takjes
- Muntblaadjes 8
- Limoenen 3
- Snackkomkommers 7
- Mangosap 1 liter
- Appelciderazijn 2 el
- Suiker 2 tl
- Peper en zout
- Baguettes rustiek (afbak mag) 2
- Roomboter 100 gr
- Emmentaler (of goede lichte kaas) 8 plakken
- Kippenbouillon 300 ml