Pork belly burnt ends recept
Inleiding
Deze keer gaan we aan de slag met een heerlijk stuk Duroc buikspek. Super mals vlees waar we uiteindelijk burnt ends van maken. Dit Pork belly burnt ends recept komt zeker op jouw lijstje van favorieten!
Burnt ends
- 1 kilogram Duroc buikspek
- BBQuality SPG rub
- 250 gram roomboter
- 4 eetlepels bruine basterdsuiker
- Mango cinnamon BBQ saus
Garnituur
- Handje framboos
- 1/4 prei
- Gekookte rode biet
- 125 gram crème fraîche
- 15 gram platte peterselie
- 1 bakje tuinkers
- peper en zout
- 3 eetlepels appelazijn
- 1 eetlepel rietsuiker
- 1 theelepel honing
- 2 eetlepels water
- 1/4 theelepel kurkuma
Benodigdheden
- Barbecue voor indirect garen
- Snijplank
- Koksmes
- Rooksnippers steeneik
Aan de slag!
BBQ klaarmaken
Breng de kamado op temperatuur, zo'n 125 graden Celsius voor indirect garen.
Maak het buikspek onweerstaanbaar
Snijd de Duroc buikspek in blokjes van 4 bij 4 centimeter. Kruid deze vervolgens met de SPG rub.
Gaar het vlees daarna voor 2,5 uur, waarvan 1 uur gerookt met steeneik rooksnippers. Als dat is gebeurd, haal je het vlees van de barbecue. Plaats het vlees nu in een schaal die in de BBQ kan en voeg hier de roomboter en bruine basterdsuiker aan toe. Bedek de bovenkant met aluminiumfolie. Laat op deze manier weer garen voor 2,5 uur.
Sticky laagje
Het laatste half uur voeg je de mango cinnamon saus toe aan het vlees. Zo creëer je een mooie sticky laag op het vlees. Pak de schaal opnieuw in en plaats op de BBQ.
Garnituur
Snijd een kwart van een prei in dunne reepjes van 4 centimeter lang. Meng 3 eetlepels appelazijn, 1 theelepel honing, 2 eetlepels water, een eetlepel rietsuiker en 1/4 theelepel kurkuma. Verwarm dit heel even, zodat de suiker goed oplost. meng vervolgens de reepjes prei er doorheen en laat een uur marineren. Na dit uur laat je de reepjes prei uitlekken. Snijd de rode biet alvast in kleine blokjes. Breng het op smaak met walnootolie, peper en zout.
Serveren
Nu is het tijd om het bord op te maken! Haal het Duroc buikspek uit de folie en verdeel het vlees over de borden. Plaats de frambozen rondom het vlees en top af met de prei, rode biet, crème fraîche, platte peterselie en tuinkers.
Geniet samen met jouw gasten van deze heerlijke Pork belly burnt ends met fantastische presentatie!
Maak het jezelf gemakkelijk en bekijk de video op BBQuality-TV!
Maak je mijn pork belly burnt ends recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.
Ingrediënten
- Duroc buikspek 1 kg.
- BBQuality SPG rub
- Roomboter 250 gr.
- Bruine basterdsuiker 4 el.
- Mango Cinnamon saus 2 el.
- Framboos handje
- Prei 1/4
- Gekookte rode biet
- Crème fraîche 125 gr.
- Platte peterselie 15 gr.
- Tuinkers 1 bakje
- Peper en zout
- Appelazijn 3 el.
- Rietsuiker 1 el.
- Honing 1 tl.
- Water 2 el.
- Kurkuma 1/4 tl.