Porchetta pakket recept
Inleiding
Porchetta pakket recept
De porchetta van buikspek is een populaire rollade in de BBQ-wereld. Bij BBQuality hebben ze een kant-en-klare porchetta die alleen nog maar gegaard hoeft te worden. Daarnaast hebben ze een speciaal pakket samengesteld met alles wat je nodig hebt om zelf een heerlijke porchetta te maken. We gaan met dit porchetta pakket aan de slag!
Voor het beste resultaat kun je de porchetta een dag van tevoren kruiden en oprollen, zodat de smaken goed in het vlees kunnen trekken voordat je het bereidt.
Ingrediënten
Porchetta
- 1 x BBQuality Porchetta pakket
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout
Benodigdheden
- BBQ met mogelijkheid tot indirecte bereiding
- Mengkommetje
- Aluminiumfolie
- Kwast
- Snijplank
Voorbereiding
Kruidenpasta/olie maken
Meng voor de vulling van de porchetta de knoflookpuree met 2 eetlepels BBQuality Italian rub, 1 kleine eetlepel BBQuality SPG rub en 2 eetlepels olijfolie in een kommetje. Zet deze weg tot gebruik.
BBQ aansteken en op temperatuur laten komen
Steek de BBQ aan en bereid deze voor op indirect grillen bij een temperatuur van 130 graden Celsius.
Porchetta kruiden en oprollen
Besmeer de vleeskant van de porchetta met de knoflook-kruidenpasta en verdeel deze gelijkmatig over het hele oppervlak. Knip 4 stukken rolladetouw van elk ongeveer 30 centimeter. Rol de porchetta vervolgens zo strak mogelijk op. Plaats een stuk slagerstouw onder het midden van de rol, trek het stevig aan en knoop het vast. Verdeel de overige 3 touwtjes op gelijke afstand over de porchetta en knoop ook deze strak vast.
Porchetta garen
Steek een kernthermometer in het midden van de porchetta en stel deze in op een kerntemperatuur van 65 graden Celsius. Leg de porchetta vervolgens op de BBQ en laat deze garen totdat de ingestelde kerntemperatuur is bereikt. Dit duurt bij mij ongeveer 2 tot 2,5 uur, maar houd er rekening mee dat dit per stuk buikspek kan variëren.
Porchetta laten rusten
Wanneer de gewenste kerntemperatuur is bereikt, haal je de porchetta van de BBQ en leg je deze op een snijplank. Bedek de porchetta losjes met een stuk dik aluminiumfolie en laat het zeker 10 minuten rusten.
Serveren
Mooie dunne plakken
Verwijder na het rusten het aluminiumfolie en de kernthermometer. Snijd de porchetta in dunne plakken en verwijder de slagerstouwtjes. Bestrooi de plakken naar smaak met wat zout. De porchetta is niet alleen perfect als broodbeleg, maar ook ideaal voor een feestelijk diner. Serveer de plakken bijvoorbeeld met geroosterde groenten, een frisse salade, aardappelpuree of gegrilde asperges voor een complete maaltijd.
Wil je het recept van deze feestmaaltijd ook in een korte instructievideo zien? Bekijk het dan op BBQuality-TV!
Heb je mijn porchetta pakket recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @chefs_bbq_table en ik plaats je gerecht in mijn story.