Pinsa Serrano recept
Inleiding
Een heerlijk pinsa Serrano recept. In dit recept krijgt de klassieke pinsa een smaakvolle upgrade met de toevoeging van heerlijke Serranoham, een Spaanse delicatesse die de perfecte tegenhanger vormt voor de romige mozzarella en de frisse accenten van de andere toppings. Het deeg, gemaakt van een unieke mix van meel en ingrediënten, resulteert in een lichte, luchtige textuur die perfect past bij de rijkelijke beleggingen die typisch zijn voor de Italiaanse keuken. Of je nu een doorgewinterde thuischef bent of gewoon op zoek bent naar iets nieuws om je smaakpapillen te verwennen, deze pinsa Serrano is een absolute must-try!
Pinsa:
- 1 pinsa
- 75 gram fior di latte
- 3 eetlepels BBQuality the Pizza
- 3 plakken serrano ham
- Formaggio duro
- Rucola
- Zongedroogde tomaatjes
Benodigdheden:
- BBQ voor indirecte bereiding of oven
- Rasp
- Spatel
- Pizzaschep
- Pizzasnijder
- Snijplank
- BBQ-handschoenen
- Aanmaakwokkels
Voorbereiding en bereiding
Voorbereiding
Laat het pinsa deeg ontdooien en verwarm de BBQ of oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en zet ze apart. Smeer het pinsadeeg in met de pizzasaus en strooi er fior di latte overheen.
Bereiding
Plaats de pinsa nu in de oven of op de BBQ en bak deze ongeveer 10 tot 15 minuten, totdat de kaas gesmolten is en het deeg lekker krokant is.
Serveren
Haal vervolgens de pinsa eruit en beleg deze met rucola, serranoham en zongedroogde tomaatjes. Rasp ten slotte de formaggio duro er overheen.
Snijd de pinsa in stukken en serveer direct. Geniet van dit heerlijke pinsa Serrano gerecht.
Buon appetito!
Dit gerecht op beeld? Dat kan! Bekijk onderstaand filmpje op BBQuality-TV.
Maak je mijn pinsa Serrano recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelssourdoughpizza en ik plaats je gerecht in mijn story!
Ingrediënten
- Pinsa 1 st.
- Fior di Latte 75 gr.
- Pizzasaus 3 el.
- Serrano ham 3 st.
- Formaggio duro
- Rucola
- Zongedroogde tomaatjes