Picanha met Diane-saus recept

Picanha met Diane-saus recept | No Mercy | The Hulk | The Finish | Maikel | BBQuality

Inleiding

Picanha met Diane-saus recept

Een perfect gegaarde reverse sear picanha met een stevige saus van cognac en mosterd, gecombineerd met gegrilde bimi. Simpel, smaakvol en vol karakter. Probeer ons recept voor Picanha met Diane-saus!

Ingrediënten

Benodigdheden

BBQ voorbereiden

Steek de BBQ aan en zorg voor een indeling met een directe en een indirecte zone. Breng de dome-temperatuur naar 200 graden Celsius.

Bereiding

Marineren & garen

Snijd overtollig vet van de picanha en bewaar dit voor later; we gebruiken het voor de saus. Snijd de resterende vetlaag kruislings in en wrijf deze in met zout. Breng de No Mercy rub aan op de vleeskant van de picanha en leg het vlees met de vetkant naar boven op de indirecte zijde van de barbecue. Gaar de picanha tot een kerntemperatuur van 48 graden Celsius. 

Zodra deze is bereikt, grill je het vlees boven directe hitte tot een kern van 52 graden Celsius. Haal de picanha van de BBQ en laat hem rusten onder aluminiumfolie.

Picanha-vet recycelen!

Terwijl de picanha gaart, snipper je de sjalot en hak je de knoflook fijn. Snijd ook de bieslook en peterselie fijn.

Haal de picanha van de BBQ en zet een skillet op de directe hitte. Laat deze goed heet worden en voeg het afgesneden vet van de picanha toe. Laat het langzaam smelten.

Perfecte Picanha en Saus

Verwijder het overgebleven harde vet uit de pan en bak de gesnipperde sjalot in het gesmolten vet tot hij glazig is. Voeg de cognac toe en laat deze bijna volledig inkoken. Let op: de cognac kan vlam vatten; laat het vuur in dat geval rustig doven.

Voeg de fond en knoflook toe en laat de saus inkoken tot hij dikker wordt. Roer vervolgens de mosterd erdoor, schenk een scheut slagroom erbij en voeg de helft van de fijngesneden peterselie en bieslook toe. Breng op smaak met peper en zout en zet de saus apart.

Meng de bimi met The Hulk rub en een beetje olie. Grill de groente op directe hitte gedurende ongeveer 6 minuten en haal ze van de BBQ.

Serveren!

Snijd de picanha na het rusten in mooie plakken. Roer de rest van de peterselie en bieslook door de saus en verdeel deze over een groot bord. Leg de gesneden picanha bovenop de saus en schik de gegrilde bimi ernaast. Serveer het gerecht in het midden van de tafel en geniet ervan. Eet smakelijk!

Wil je dit geweldige recept ook in actie zien? Bekijk het op BBQuality-TV!

Heb jij dit heerlijke Picanha met Diane-saus recept gemaakt? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.