Philly cheese steak sandwich recept

Philly cheese steak ribeye sandwich | BBQuality

Philly cheese steak sandwich recept, dit is me toch een super lekkere sandwich!!! Deze mag je niet overslaan, wat een topper! We gebruiken voor deze variant ribeye en kiezen voor een Port Salut kaas, geen Amerikaanse kaas of cheddar, maar zeker een smaakmaker voor deze Philly cheese variant.

Wees vrij met de hoeveelheden en het gewicht van de ribeye, vandaar dat dit recept tussen de 2 en 4 personen is. Een ding is zeker, doe je vooral niet tekort.

Ingrediënten

  • 2 stuks ribeye á 300 gram
  • 2 stuks afgebakken rustiek stokbrood
  • 30 gram roomboter
  • 1 teen knoflook
  • 1 st rode paprika
  • 2 stuks uien
  • 185 gram Port Salut kaas
  • 1 rode ui
  • jalapeño pepers uit pot
  • zonnebloemolie

Voorbereiding

We beginnen met de ribeye. Het makkelijkste is om deze in plakken te snijden wanneer deze licht bevroren is. Dus vanuit de vriezer rustig laten ontdooien en als deze net zacht genoeg is om te snijden dan ga je je mes gebruiken. Bij een verse ribeye leg je deze 20-40 minuten in de vriezer om even aan te vriezen. Snijd plakken van de ribeye van ongeveer 0,5 cm dik en maal er wat zeezout en peper erover.

De paprika snijden we in kleine blokjes van ongeveer 0,7 x 0,7 cm en de uien snipperen we op de dezelfde grootte.

Laat de roomboter op kamertemperatuur komen en meng er 1 geperst teentje knoflook doorheen.

Snijd de rode ui in dunne ringen. Je kan eventueel nog wat platte peterselie grof hakken (geen must).

Zorg dat je je hittebron op temperatuur brengt. Bak vervolgens de gesneden ribeyes op een plancha of in een skillet.



Bereiding

Giet een beetje olie in de pan en bak de ui en paprika stukjes. Wanneer deze goudbruin zijn, doe deze in een bakje om later toe te voegen.

Smeer aan de binnenkant van de afgebakken stokbroodjes de knoflook boter en bak/rooster deze aan deze kant mooi bruin.

Doe nu weer een scheutje olie op de plaat en bak de ribeye mooi bruin door om te scheppen. Voeg de gebakken ui en paprika toe en meng alles door elkaar, het makkelijkst gaat dit met 2 platte spatels. Breng eventueel nog verder op smaak met gemalen peper en zeezout.

Maak een smalle lange hoop, passend voor op het broodje en leg er daarna wat plakken kaas bovenop. Zet een deksel of wokpan op zijn kop eroverheen om de kaas goed en snel te laten smelten.

Wanneer de kaas is gesmolten schep je met 2 lange spatels het vlees in zijn geheel op het broodje. Of je schept met de 2 kanten van het broodje het vlees van de plaat. Ach, het is een beetje messy, maar o zo lekker!

Bijna klaar

Leg er nog wat rode uien- en jalapeño ringen overheen. Strooi als je hebt nog wat platte peterselie erover. Knijp het broodje dicht en geniet ervan.

Smakelijk eten !!!

Maak je mijn Philly cheese steak sandwich recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.