Panini Cheesesteak recept
Inleiding
Het is niet moeders mooiste, maar oh wat is de inside skirt (middenrif) toch een heerlijk stukje vlees. Het is een typisch stukje vlees wat vaak de toonbank niet haalt (het is bewerkelijk, niet het mooiste stuk om te zien en tè lekker, zodat de slager het vaak zelf houdt). Combineer dit met een stevig broodje, een lekkere laag geraspte cheddar en een goede hoeveelheid saus (en nog wat extra aankleding) en je hebt een gigantisch broodje (zowel in smaak als in omvang).
Een inside skirt steak heeft niet veel meer nodig dan wat peper en zout. Maar deze panini knalt van de smaken en om de inside skirt ook wat extra mee te geven bestrooien we het pracht stukje vlees eerst met wat BBQuality Steak Rub. Gebruik de Saus Guru Premium Cola BBQ Sauce en het feest is helemaal compleet. Lees hier mijn Panini Cheesesteak recept.
Ingrediëntenlijst
- 2 inside skirts van ca. 500 gram
- 4 stuks afbak panini's
- 400 gram champignons
- 1 middelgrote ui
- 180 gram ECHTE cheddar
- 1 eetlepel roomboter
- Potje BBQuality steak rub
- Flesje Saus Guru Cola saus
Bereiding
Leg de inside skirts in een grote braadslede en bestrooi ze rijkelijk met de rub en laat deze (met huishoudfolie afgedekt) uit de koelkast staan tot je ze gaat grillen (zo kunnen ze mooi gelijk op kamertemperatuur komen).
Bereid een BBQ voor om direct te gaan grillen en bak de panini’s af. Rasp de cheddar en zet deze in de koelkast. Snij ook alvast de champignons in plakken en maal hier zout (in mate) en peper (royaal) overheen. Snij de ui in zo dun mogelijke ringen.
Skillet
Verwarm een skillet voor op de BBQ en smelt hierin de roomboter. Bak de champignons hierin. Neem de skillet van de BBQ zodra de champignons bijna klaar zijn. Pak de skillet van de bbq (let op: heet!!) en zet deze op een vuurvaste ondergrond. De hete skillet laat ze lekker verder sudderen en houdt de champignons warm.
Grill de inside skirts nu ongeveer 2 a 2,5 minuut per kant voor een mooi medium rare resultaat en leg ze daarna 5 minuten op een bord (onder aluminium folie) terwijl je de broodjes voorbereid.
Serveren
Snij de kontjes van de panini's af en snij ze in 2 stukken (nu heb je 8 ongeveer gelijke - kontjes loze - stukken brood). Snij ze open en leg de onderkanten per2 naast elkaar (en de bovenkanten even allemaal opzij). Verdeel alvast de ui ringen over de onderkant van de broodjes.
Aangezien inside skirts nogal flinke lappen vlees zijn snij je ze eerst in 4 vier zo gelijke mogelijke reepjes (nu snij je ze dus "op de draad"). Verdeel de champignons over de broodjes en verdeel hier weer ongeveer de helft van het vlees overheen. Doe er royaal saus overheen en 2/3e hoeveelheid van de geraspte cheddar. Verdeel hier de laatste helft van het vlees overheen, wederom met saus en als laatste het laatste restje kaas.
Leg nu per "bouwsel" 2 stukken "bovenkant" van de panini haaks op de onderkant (als je de onderkanten overdwars hebt liggen dan leg je de bovenkant in de lengte en omgekeerd).Prik er een paar prikkers in om de boel bij elkaar te houden, geef een goed steak mes erbij en wat servetten en smakelijk!
Maak je mijn panini cheesesteak recept en plaats je dit op Instagram? Tag @foodbyosfa en ik plaats je gerecht in mijn story.