Ossenhaas met bacon jam recept
Inleiding
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
Ingrediënten:
- 700 gram centre cut (of 1 hele ossenhaas)
- 1 pak bacon/ontbijtspek
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 4 gesmoorde bospenen
- 3 eetlepels walnoot-olie
- Spruitjes
- Druiven
- Gerookt zeezout en peper
Benodigdheden:
- Barbecue voor indirect grillen
- Snijplank
- Tang
- Scherp mes
- Potje voor de bacon jam
- Kernthermometer
Benodigdheden
- Barbecue voor indirect grillen
- Snijplank
- Tang
- Scherp mes
- Potje voor de bacon jam
- Kernthermometer
Bereiden van de ossenhaas met bacon jam
Ossenhaas schoonmaken
Begin bij het bereiden van een ossenhaas altijd met het 'schoonmaken' van het vlees. Dat betekent dat je het grootste gedeelte van het vlies wegsnijdt met een scherp mes.
Snijd vervolgens de uiteindes van het vlees eraf, zodat enkel het middenstuk overblijft. Deze uiteindes kunnen gebruikt worden voor een heerlijke ossenhaasspies bijvoorbeeld. Bestrooi de rest van de centre cut met zeezout en peper.
Bakkuhh!
Nu is het tijd om het vlees klaar te maken op de barbecue. Maak 'm klaar voor indirecte bereiding.
Bak eerst de ossenhaas rondom bruin en laat 'm daarna rustig doorgaren tot een kerntemperatuur van 48 graden Celsius. Hiervoor gebruik je natuurlijk je kernthermometer.
Bacon jam maken
Het bereiden van de bacon jam is vrij simpel.
Start met het snijden en bakken van de bacon. Giet de gebakken bacon daarna over in een zeef, zodat de olie grotendeels verdwijnt. Snijd daarna een ui en knoflook fijn en gooi dit in de pan. Daar mag vervolgens de gebakken bacon bij...
Serveren van de ossenhaas
Wanneer zowel de centre cut ossenhaas als de bacon jam klaar zijn... It's time to eat!
Maak het gerecht af met de zelfgemaakte bacon jam, gesmoorde bospeen in bouillon met walnoot-olie en spruitjes met druiven. Eet smakelijk!
Toch hulp nodig? Op BBQuality-TV vind je een superhandige video van dit recept!
Maak je mijn ossenhaas met bacon jam recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @dirks_food_and_bbq en ik plaats je gerecht in mijn story.