Oosterse diamanthaas recept

Oosters diamanthaas recept | MaikelsBBQ | BBQuality

Inleiding

Met dit oosterse diamanthaas recept zorg je voor een mooi klein hapje of lekker voorgerecht. De kort gegrilde en dun gesneden diamanthaas is een lekkere combinatie met de pittige mayonaise en komkommersalade. De kroepoek brengt wat krokants, heerlijk!

Ingrediënten:

  • 400 gram diamanthaas
  • 1 eetlepel BBQuality SPG rub
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • ½ rode ui
  • ½ komkommer
  • 3 stengels bosui
  • ½ rode peper
  • ½ eetlepel sesamzaadjes
  • Kewpie Wasabi mayonaise
  • Krokante uitjes
  • Kroepoek
  • Gerookt zeezout


Benodigdheden:

BBQ voorbereiden

Begin met het aansteken van de BBQ voor directe hitte en breng hem naar een dome-temperatuur van 250 graden Celsius.

Bereidingswijze

Oosterse diamanthaas op de grill

We beginnen met de diamanthaas! Eerst bestrooien we het vlees met de BBQuality SPG rub. Vervolgens grillen we het aan alle kanten goed hard en snel aan. Als de BBQ goed heet is, duurt dit maar 5 tot 10 minuten. Houd dus goed de tijd in de gaten! Haal het vlees daarna van de BBQ en laat het goed rusten. Het hoeft hiervoor niet warm te blijven.

Zelf komkommersalade maken!

Tijdens het rusten van het vlees maken we de komkommersalade. Hiervoor snijden we eerst de rode ui in halve ringen. De rode peper mag in dunne plakken gesneden worden, waarbij je de zaadjes kunt verwijderen als je de salade minder pittig wilt. Vervolgens snijden we de bosui in ringen, waarbij we het witte gedeelte van het groene gedeelte apart houden. Verwijder daarna de zaadlijst uit de komkommer en snijd de komkommer in blokjes.

Meng nu in een grote kom de sojasaus, honing, rijstazijn, en sesamzaadjes tot een dressing. Voeg hieraan de dun gesneden rode peper, het witte gedeelte van de bosui, de halve ringen rode ui en de komkommerblokjes toe. Roer alles goed door elkaar zodat de smaken goed kunnen mengen.

Laat de salade even staan zodat de smaken kunnen intrekken terwijl het vlees verder rust. That's it! Easy hè? 

Serveren

Na het rusten kun je de oosterse diamanthaas zo dun mogelijk snijden met een scherp mes. Verdeel deze vervolgens over een grote schaal of plank. Spuit er wat wasabi-mayonaise overheen en strooi er vervolgens wat van het gerookte zeezout overheen. Verdeel de komkommersalade over je bord en voeg de krokante uitjes en de bosui toe. Kruimel er tot slot nog wat kroepoek overheen en serveer de rest er los bij.

Eet smakelijk!

Krijg je al trek? Na het zien van deze korte video op BBQuality-TV zal het er niet minder van worden!

Maak je mijn oosterse diamanthaas recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!