Mollejas (lamszwezerik) tacos recept met maïssalsa
Inleiding
Dit mollejas (lamszwezerik) tacos recept is een mooie manier om kennis te maken met de lekkere lamszwezerik. Door deze bereiding wordt het een heerlijk mals stukje vlees. De BBQ-saus en de salsa in de taco’s maakt het een heel toegankelijk gerecht!
Ingrediënten voor 3 personen
Zwezerik
- 500 gram lamszwezerik
- 250 milliliter melk
- 10 stuks maïstaco’s
- blaadjes laurier
- teentje knoflook
- rode ui
- 1 eetlepel lamb rub
- 2 eetlepels jalapeño bacon rub
- 4 eetlepels the Original BBQ-saus
- 2 eetlepels olie
- blokje rookhout steeneik
Maïssalsa
- maïskolven of 300 gram maïs
- tomaten
- ½ jalapeño
- rode ui
- limoen
- 10 gram laurier
- Peper en zout
Benodigdheden
- BBQ met mogelijkheid tot direct en indirect bereiden
- Snijplank
- Scherp mes
- Tang
- Skillet
- Lepel
- Kom
Een goede voorbereiding is....
Leg de avond van te voren (!) de lamszwezerik in de melk, samen met de knoflook, ui, laurier en de lamb rub. De barbecue mag de volgende dag klaar gemaakt worden voor indirecte hitte op 130 graden Celsius.
Maïssalsa
Snij de maïskorrels van de kolven of laat het blik maïs uitlekken. Haal de zaadjes uit de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de ui en hak de jalapeño en kervel fijn. Rasp de schil van de limoen en pers deze uit. Meng nu alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Zwezerik
Net voordat je de zwezerik op de BBQ wil gaan leggen, haal je deze uit de melk en dep je ze droog. Strooi nu de jalapeño bacon rub over de zwezerik. Leg het rookblokje op de kolen en rook het vlees nu voor ongeveer 45 minuten. Daarna moet de lamszwezerik lekker zacht aanvoelen en makkelijk uit elkaar te trekken zijn.
Skillet
Als dat zover is, haal je het vlees van het rooster van de BBQ. Breng de BBQ vervolgens naar een dome-temperatuur van 220 graden Celsius en verwarm tijdens het opwarmen van de BBQ gelijk de skillet mee op. Snijd ondertussen de zwezerik in stukken, zodat het hapklare stukjes zijn.
Als de skillet warm is, doe je de olie in de pan en bak je de zwezerik kort nog even aan. Voeg nu de barbecuesaus toe en breng het geheel aan de kook. Laat het iets inkoken tot een mooie sticky glaze. Verwarm ondertussen de maïstaco’s volgens de verpakking.
Taco's bouwen!
Pak je taco en start met de eerste laag: ijsbergsla. Leg er vervolgens wat stukjes van de zwezerik op. Top af met de heerlijke maïssalsa. Enjoy!
Liever een video van dit recept? Je kunt 'm vinden op BBQuality-TV!
Maak je mijn mollejas (lamszwezerik) tacos recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.