MOINK-balls sub recept
Inleiding
MOINK-balls sub recept
MOINK balls die al zijn voorgedraaid, gegrild boven direct vuur en afgelakt met BBQ-saus, en dan ook nog eens op een broodje. Dat wil je toch? Super snel klaar, en het beste is dat ze al zijn voorgedraaid! Soms moet je het jezelf gewoon wat makkelijker maken. (Ja, je moet wel wachten tot de kooltjes heet genoeg zijn.) Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de MOINK-balls indirect te garen, maar ik wilde de Shichirin aansteken.
Ingrediënten
MOINK-balls
- 4 pakjes MOINK-balls
- 4 flinke eetlepels BBQuality The Cherry saus
- 4 hotdogbroodjes
- 4 plakjes cheddar van goede kwaliteit
- Sla
- 2 eetlepels mayonaise
- Optioneel als sides; gepofte aardappels & komkommersalade
Benodigdheden
- Shichirin
- Lakkwast
- Snijplank
- Scherp mes
Voorbereiding
Shichirin
Verwarm de kooltjes voor de Shichirin, maar laat de helft zonder kooltjes.
Bereiding
Bakken en lakken!
Zodra de kooltjes heet genoeg zijn, bak je de MOINK balls direct boven de kooltjes. Houd ze goed in de gaten en draai ze regelmatig om, want het ontbijtspek kan vlam vatten. Na ongeveer 8 minuten lak je de MOINK-balls af met BBQuality The Cherry BBQ saus en laat je ze nog zo’n 4 minuten indirect liggen om verder te garen.
Serveren
Opbouwen maar!
Bouw je sub met een laagje mayonaise, knapperige sla, een smeltende plak cheddar kaas en natuurlijk de sappige MOINK balls. Voor de liefhebbers kun je er nog een extra scheut BBQ-saus overheen doen voor extra smaak. Zodra alles op zijn plek zit, is je broodje perfect en klaar om van te genieten. Smullen maar!
Wil je dit originele broodje MOINK-balls in bewegende beelden zien? Bekijk het op BBQuality-TV!
Maak je mijn MOINK-balls sub recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @lindyslekkernijen en ik plaats je gerecht in mijn story!