Mexicaanse short ribs recept

Mexicaanse short ribs recept | Angus short ribs | Tim | BBQuality

Inleiding

Mexicaanse short ribs recept

Dit is een eenvoudig recept voor beef short ribs met een Mexicaanse twist. Je hoeft de ribs niet te ontvliezen, wat je weer tijd en moeite bespaart. Ik zal je in het recept uitleggen waarom het niet nodig is om dit te doen. Bovendien gaan we de beef ribs niet inpakken, zodat ze een ultieme “bark” en rooksmaak ontwikkelen.

Ingrediënten

  • circa 2,5 á 3,0 kilo Angus short ribs
  • 3 blokjes rookchunks steeneik
  • 6 eetlepels Chipotle Tabasco
  • 10 eetlepels Meat Church Dia de la Fajita rub
  • 50 milliliter appelciderazijn
  • 3 rijpe avocado’s
  • 1 tomaat
  • 1 rode chilipeper
  • 1 bosje koriander
  • 1 (rode) ui
  • Zout
  • 150 milliliter kookroom (20% vet)
  • 2 eetlepels karnemelk
  • 2 limoenen
  • Koriander of platte peterselie
  • 16 maïstortilla's
  • Rode uien ringen zoetzuur (uit een potje)

Benodigdheden


Voorbereiding

BBQ

Maak je BBQ klaar voor een indirecte bereiding met een temperatuur van 120 graden Celsius.

Niet ontvliezen?!?

Normaal gesproken zou ik short ribs ontvliezen, net als bij spareribs. Maar ik heb een tip voor je: doe dit niet meer. Waarom niet? Het vlies bij short ribs is het enige dat de ribben bij elkaar houdt, en er zit aan de achterkant van de ribben geen vlees. Dit is anders bij spareribs; daar zit aan de achterkant nog wel vlees.

Rubben en sprayen

Smeer het vlees rondom in met Chipotle Tabasco en strooi de rub eroverheen. Steek je kernthermometer in het vlees en leg het vervolgens op je grill of BBQ. Als je een BBQ of smoker gebruikt, voeg dan de blokjes amandelrookhout toe aan de kolen. Gebruik je net als ik een Traeger, kies dan voor mesquitehoutpellets.

Meng het appelciderazijn met een gelijke hoeveelheid water en spray het vlees elk uur in met dit mengsel.

We gaan de shortribs garen tot een kerntemperatuur van 95 à 97 graden Celsius

Crema & guacamole

Tijdens het bereiden van de shortribs kun je mooi crema en guacamole maken.

Crema

Crema is heel eenvoudig te maken en geeft een authentieke Mexicaanse smaak aan jouw taco's. Neem een spuitfles en meng daarin de kookroom met 2 eetlepels karnemelk, het sap van 1 limoen en een snuf zout uit de molen. Schud dit door elkaar, en het is klaar voor gebruik. Heb je geen spuitfles? Je kunt het ook prima in een schaaltje mengen en met een lepel over je gerecht drizzelen.

Guacamole

Guacamole maak je door alle ingrediënten samen te mengen en fijn te hakken op je snijplank. Snipper het (rode) uitje en ontpit de avocado's. Hak ze fijn samen met de uien. Doe hetzelfde met de chilipeper; gebruik net zoveel pit als jij en je gasten kunnen handelen. Hak 1 tomaat fijn en voeg koriander of platte peterselie naar smaak toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Knijp er een hele limoen overheen en zet het apart.

Short ribs

Als de short ribs de gewenste temperatuur hebben bereikt, haal je het vlees van de BBQ. Laat het nu minimaal een half uur rusten.

Nadat het vlees gerust heeft, haal je de botten eruit en trek je het uit elkaar.

Serveren

Bouwen van je taco's

Grill de wraps kort in een pan. Voeg wat van je Mexicaanse guacamole toe, gevolgd door het vlees en de zoetzure rode ui. Bestrooi met koriander of platte peterselie naar smaak, en voeg crema en Chipotle Tabasco toe naar wens. Geniet ervan!

Buen provecho!

Dit heerlijke recept bekijken in een smakelijke video? Kijk dan op BBQuality-TV!

Maak je mijn Mexicaanse short ribs recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @grilltimster en ik plaats je gerecht in mijn story.