Mele’s Lamskotelet met muntsaus recept
Dit heerlijk lamskotelet recept met muntsaus van Mele is voor geschikt voor minimaal 4 personen.
Voorbereiding lamskoteletten
Maal eerst de kardemompeulen, korianderzaad, venkelzaad, anijszaad, komijnzaad, basterdsuiker en de peperkorrel met een koffiemolen of een keukenmachine tot een rub. Mocht je geen koffiemolen of keukenmachine hebben, dan kan je ook alles met een vijzel fijn stampen.
Rub de koteletten vervolgens in met de rub en voeg hier wat zeezout bij. Doe dit aan beide kanten. Dek het daarna af met vershoudfolie.
Laat de ingerubte lamskoteletten een uur rusten buiten de koelkast.
Bereidingswijze muntsaus voor bij de lamskotelet
- Rasp eerst de citroen
- Neem vervolgens het sap van een halve citroen
- Scheur dan de munt fijn
- Snij de komkommers in blokjes
- Meng alles samen met de Turkse yoghurt, voeg als laatste de komkommer toe.
- Zet tenslotte de muntsaus in de koelkast
Dressing voor op het vlees
- Snij de rode peper in smalle ringen en scheur de muntblaadjes.
Bereidingswijze lamskotelet
Zorg ervoor dat de kerntemperatuur van de BBQ 180 gram is. We gaan de koteletten op de directe manier grillen. Plaats de koteletten direct boven de kolen op de BBQ. Na 3 minuten omdraaien en bakken op de andere zijde. Meteen als de lamskoteletten klaar zijn besprenkel ze dan met olijfolie. Strooi daarna de fijngesneden rode peper en de muntblaadjes over het vlees heen. Haal de muntsaus uit de koelkast, serveer deze bij de lamskoteletten en smullen maar!
Ingrediënten
- Lamsrack 2 stuks
- Kardemonpeulen 5
- Korianderzaad 1 el
- Venkelzaad 1 el
- Anijszaad 1 tl
- Komijnzaad 1 tl
- Basterdsuiker 1 tl
- Peperkorrel 1 tl
- Saus
- Turkse yoghurt 300 ml
- Komkommer 1
- Munt 1 el
- Olijfolie 2 el
- Citroen 1
- Dressing
- Rode peper 1
- Zeezout 2 el
- Munt 8 takjes
- Olijolie 3 el