Mele’s kip aan het spit
Om te beginnen: De rub!
Zet alle ingrediënten klaar voor de kip aan het spit. Maak eerst de
kipkruiden met de bruine basterd suiker, paprikapoeder, gerookte
paprikapoeder, zeezout, zwarte peper, knoflookpoeder, uienpoeder en
cayennepeper. Meng daarna al deze ingrediënten met elkaar tot een rub.
De kip
Controleer de kip of hier nog restjes van de veren aan zitten, indien nodig
verwijder deze. Hiervoor kun je een pincet gebruiken. Haal de huid van de
kip voorzichtig los met je vingers. Leg onder de huid nu 2 plakjes bacon.
Vouw de huid nu weer netjes terug over de kip.
Vul de kip met de tenen knoflook, 2 plakjes bacon en het sjalotje. Strooi
vervolgens 1 eetlepel kipkruiden in de kip. Wrijf daarna 2 eetlepels
kipkruiden over de huid van de kip, masseer deze goed in. Steek de spit van
de rotisserie door de kip en klem deze vast. Bind de vleugels af met
slagerstouw.
De kip aan het spit
Maak de barbecue ten eerste gereed op indirecte methode met een temperatuur van 190 gr. C. Als de barbecue op temperatuur is hang je vervolgens de spit in de rotisserie en grill je de kip daarna gaar in circa 60 tot 75 minuten. Haal de kip van de barbecue dan bij een kerntemperatuur van circa 82 gr. C. en laat de kip van het spit vervolgens nog even rusten onder aluminiumfolie voor het serveren. Voila, de kip aan het spit is klaar!
Ingrediënten
- Kip 1
- Bacon 4 plakjes
- Knoflook 3 tenen
- Kipkruiden 3 eetlepels
- Sjalot 1
- Kipkruiden:
- Bruine basterdsuiker 50 gram
- Paprikapoeder 15 gram
- Gerookte paprikapoeder 10 gram
- Zeezout 4 el
- Zwarte peper 3 el
- Knoflookpoeder 3 tl
- Uienpoeder 3 tl
- Cayennepeper 1 tl