Mele’s kalfspicanha
De bereiding
Haal de kalfspicanha een half uur voor bereiden uit de koelkast en laat deze rustig op kamertemperatuur komen. Bereid de barbecue voor in 2 zones, een hete zone (300 gr. C) om het vlees dicht te schroeien en een zone (140 gr. C) om de kalfspicanha door te garen.
Ingrediënten
- Kalfspicanha 1
- Kruidenolie Naar smaak
- Zeezout Naar smaak
De BBQ
Dep de kalfspicanha eventueel droog met keukenpapier. Snijd deze daarna in breedte door zodat je stroken krijgt van 4 á 5 cm. Rijg de stroken kalfspicanha aan een flinke spies. Dit doe je door het stuk vlees dubbel te vouwen zodat de vetzijde bol komt te staan. Bestrijk het nu met de kruidenolie en strooi er zeezout overheen. Zet de kalfspicanha aan op de hete zone tot het een mooie korst heeft.
Haal het nu van de hete zone af en laat het rustig verder garen tot een kerntemperatuur van circa 54 graden C. Laat het vlees nu 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Serveer de picanha aan de spies samen met verse chimichurri.