Mele’s Gyros

De voorbereiding

Een overheerlijk recept van Gyros. Makkelijk klaar te maken, en voor iedereen geschikt!

Begin ten eerste met het snijd de uien, peper en knoflook en meng dit vervolgens met de sap van een citroen, azijn, tijm en olijfolie tot een marinade.


De procureur

Snijd ten eerste de procureur en snijd hier plakken van. Meng het vlees vervolgens door de gyros marinade en laat dit daarna een nacht in de koelkast intrekken.

Haal het vlees eerst uit de marinade en meng alle kruiden voor de gyros daarna door elkaar. Strooi daarna 4 eetlepels gyros kruiden in een bak en haal het vlees er vervolgens doorheen. Druk het vlees bovendien goed aan zet het in de koelkast. Haal daarna na een paar uur het vlees uit de koelkast. Rijg het vlees vervolgens op de spit van een rotisserie. Druk het vlees dan goed aan. Zorg ten slotte dat het vlees gelijkmatig verdeeld is en snijd zo nodig bij.

De barbecue

Het bakken

Bereid de barbecue voor op 150 graden C. en hang het spit in de rotisserie. Grill het vlees gelijkmatig gaar in zo'n 2 uur en snijd er mooie stukjes van.

Ingrediënten

  • Procureur 2800 gram
  • Gyros marinade:
  • Citroen 1
  • Azijn 3 el
  • Groene pepers 3
  • Knoflook 4 tenen
  • Olijfolie 300 ml
  • Tijm 1 el
  • Uien 3
  • Gyros kruiden:
  • Selderijzout 1 el
  • Tijm 1 el
  • Komijnzaad 2 el
  • Knoflookpoeder 2 el
  • Oregano 2 el
  • Peterselie 2 el
  • Uienpoeder 2 el
  • Gemalen zwarte peper 2 el
  • Zeezout 2 el
  • Paprikapoeder 2 el