Mediterraanse pulled pork hammer recept

Mediterraanse pulled pork hammer recept | Maikel | BBQuality

Inleiding

Dit mediterraanse pulled pork hammer recept biedt een heerlijke variant op de traditionele bereiding van de pork hammer, met een verleidelijke mediterraanse twist. Geïnspireerd door de smaken van de Middellandse Zee, combineert dit recept de sappigheid van de porkhammer met de rijke aroma's van kruiden en specerijen die typerend zijn voor de mediterraanse keuken.

Ingrediënten

Pork hammer

Rub

  • 1 eetlepel BBQuality pork rub
  • 1/2 eetlepel oregano
  • 1/2 eetlepel tijm
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel kaneel

Marinade

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1,5 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 rode ui
  • 1/2 eetlepel oregano
  • 1/2 eetlepel BBQuality SPG rub

Benodigdheden

Voorbereiding

Begin met het aansteken van de BBQ voor een indirecte bereiding en breng de dome-temperatuur naar 110 graden Celsius.

Marineren

Bereid de marinade de avond ervoor door de ui in ringen te snijden en alle ingrediënten samen te mengen. Smeer de pork hammer hiermee in en plaats de gemarineerde pork hammer in een schaal. Dek dit af en zet het in de koelkast. Laat dit minimaal een nacht marineren.

Aan de slag!

Begin met het aansteken van de BBQ voor een indirecte bereiding en breng de dome-temperatuur naar 110 graden Celsius.

In de rub zetten

Pak de pork hammer erbij en haal deze uit de marinade. Gooi de marinade niet weg, die heb je straks nog nodig. Meng alle ingrediënten voor de rub door elkaar. Bestrooi vervolgens met de helft van de rub de pork hammer. De andere helft kun je na het pullen door het vlees mengen voor extra smaak.

Op de BBQ ermee!

Plaats het rookhout op de kolen en zet de pork hammer op het rooster. Laat het nu roken totdat het vlees een kerntemperatuur van 72 graden Celsius heeft bereikt. Verwijder de pork hammer van de BBQ en wikkel hem in aluminiumfolie met de overgebleven marinade en de kippenbouillon. Plaats de hammer nu terug op de BBQ en laat hem doorgaren tot een kerntemperatuur van 94 graden Celsius. Haal vervolgens de hammer van de BBQ en laat deze minimaal 30 minuten rusten.

Serveren maar!

Na het rusten kun je starten met het pullen van het vlees van de pork hammer. Meng de rest van de rub door het gepullde vlees om de smaken nog meer te versterken.

Eet smakelijk

Dit recept in bewegende beelden? Bekijk een korte video op BBQuality-TV!

Maak je mijn mediterraanse pulled pork hammer recept en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story!