Loaded wildworsten recept

Loaded wildworsten recept | Maikel | BBQuality

Inleiding

Loaded wildworsten recept

Dit gerecht is perfect voor de koudere dagen die we tegemoet gaan. Sappige wildworsten, omwikkeld met knapperig spek, worden op smaak gebracht met gebakken zuurkool. De combinatie van het vlees en de zuurkool zorgt voor een perfecte maaltijd!

Ingrediënten

Loaded wildworsten

Benodigdheden

  • BBQ met mogelijkheid voor directe bereiding
  • Skillet
  • 3 grote spiezen
  • Spatel
  • Snijplank

Voorbereiding

BBQ

Verwarm de BBQ voor met een directe opstelling bij een dome-temperatuur van 200 graden Celsius. Verwarm ook gelijk de skillet mee.

Wildworsten

Begin met het zorgvuldig omwikkelen van elke worst met een plakje ontbijtspek, zodat het spek gelijkmatig verdeeld is rondom de worst. Het spek dat overblijft, snijden we in dunne reepjes, die we later gebruiken voor extra smaak. Vervolgens snijden we de uien in mooie, gelijkmatige halve ringen, zodat ze goed karamelliseren tijdens het bakken. Snijd daarna de champignons eerst doormidden en vervolgens in dunne plakken, zodat ze snel en gelijkmatig kunnen garen. Spoel de zuurkool grondig af onder koud stromend water om overtollig zuur te verwijderen en zorg ervoor dat deze goed uitgelekt is voor gebruik.

Bereiding

Bakken maar!

Begin met het aanbakken van de spekreepjes. Zodra deze licht gebakken zijn, voeg je de uien toe en laat je ze rustig meebakken totdat ze zacht beginnen te worden. Voeg vervolgens de champignons toe; deze zullen veel vocht loslaten. Laat het vocht verdampen totdat alles weer begint te bakken. Spies nu de worsten aan drie spiesen door alle worsten achter elkaar te leggen: steek de eerste spies door het midden en de andere twee aan de uiteinden. Leg de worsten op de BBQ en voeg de zuurkool toe aan de skillet. Roer dit goed door en laat de zuurkool meebakken tot de worsten gaar zijn. Grill eerst de ene kant van de worsten tot ze een mooie kleur hebben, draai ze dan om en grill ook de andere kant goudbruin. Haal daarna alles van de BBQ.

Serveren

Loaded wildworsten maken!

Leg de worsten op een bord of serveerplank en schep wat van de gebakken zuurkool over de worsten. Serveer de rest van de zuurkool er apart bij, zodat iedereen naar wens kan opscheppen.

Eet smakelijk!

Heb je mijn loaded wildworsten recept gemaakt en plaats je dit op Instagram? Tag dan @maikelsbbq en ik plaats je gerecht in mijn story.